Матић: Сањам да представљам Србију на СП

ИГРАЋЕМО НАЈВАЖНИЈУ УТАКМИЦУ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА, МОЖДА И У ФУДБАЛСКОЈ ИСТОРИЈИ СРБИЈЕ

Немања Матић на мечу са Молдавијом

        Србија ће у уторак гостовати Ирској у осмом колу Групе Д квалификација, после ког може да дође на корак од пласмана на Светско првенство.

        „Играћемо најважнију утакмицу у квалификацијама, можда и у фудбалској историји Србије. Ми смо мала земља и фудбал јој много значи. Срећни смо што смо први и даћемо све од себе да останемо на том месту. Сањам да представљам Србију на Светском првенству“, рекао је Матић новинарима у Даблину.

        Везни играч Србије и Манчестер Јунајтеда је правио друштво новинарима који су се упутили на конференцију за штампу уочи меча Србије и Ирске у Даблину. Матић је претходно таксијем кренуо на конференцију за медије.

        Стао је и кренуо пешака, а онда га је повезла екипа новинара међу којима је био и наш извештач Немања Ђорђевић.

        „Тешко је у Ирској узети бодове. Важно је да победимо, игра нас не занима много јер ће се после утакмице причати само о резултату. Нерешено не би било лоше за нас, али ћемо се потрудити да искористимо своје прилике и победимо“, рекао је Матић.

        Он је додао да је Србији много лакше да игра када је прва на табели.

        „Различити су притисци када имате и немате резултате. Лакше је играти када сте први на табели и имате много више самопоуздања. Противник има много већи притисак“, навео је фудбалер Манчестер јунајтеда.

        По његовим речима, српским фудбалерима не би представљало проблем то да Ирска поведе.

        „Ово је фудбал и морате да будете спремни за сваку ситуацију. Не би било први пут у каријери да противник први поведе. То би ставило много притиска на нас, али смо спремни на све“, рекао је Матић.

        Ирске новинаре је занимало да Матић каже шта се променило у српском тиму од прошлих квалификација, које су завршене неуспешно.

        „Имали смо проблеме у прошлим квалификацијама, али имамо велике играче и то морамо да искористимо. Са добрим и искусним селектором радимо добар посао. Морамо још да се доказујемо, али смо бољи из утакмице у утакмицу. Почели смо да верујемо у свој квалитет“, казао је Матић.

        Медије из Ирске је занимао Матићев коментар о напуштању Челсија и преласка у Јунајтед.

        „Није ситуација да сада говорим о томе шта се дешавало током лета. Концентрисан сам на репрезентацију. Могу да кажем да сам срећан што сам у великом клубу какав је Манчестер јунајтед“, рекао је Матић.

        За фудбалера Ирске и легенду „Ђавола“ Роју Кину Матића каже да је био један од најбољих везних играча у Премијер лиги.

        „Он је легенда Јунајтеда, веома важан фудбалер дуго времена. Када сам био млад и почео да играм фудбал, он је био један од најбољих везних играча у Премијер лиги“, казао је Матић.

        Србија против Ирске игра у уторак од 20.45 у Даблину можда и пресудан меч осмог кола квалификација за пласман на Светско првенство следеће године у Русији.

        Од специјалног извештача Б92 из Даблина Немање Ђорђевића

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари