Матић: Дебакл са Арсеналом нас је пробудио

ПОБЕДА У НЕДЕЉУ ДОКАЗАЛА ДА ЧЕЛСИ ИМА ПОТРЕБАН КВАЛИТЕТ ДА СЕ НОСИ СА НАЈЈАЧИМ У ЛИГИ

   Немања Матић

        „Плавци“ су у лондонском дербију пре три кола поражени од „тобџија“ са 3:0, а потом је Контеова екипа везала три победе без примљеног гола, а последња у низу била је против Манчестер Јунајтеда у недељу на Стамфорд бриџу“ (4:0).

        Један од играча који се највише истакао на том мечу био је и српски репрезентативац који је постао један од најбољих асистената у досадашњем току Премијер лиге.

        Челси се тренутно налази на четвртом месту на табели са 19 бодова, једним мање од водећих Манчестер Ситија, Арсенала и Ливерпула, док Тотенхем, који такође има 19, налази се на петом месту.

        „Понекад је потребно да изгубите утакмицу да бисте се пробудили. Утакмица са Арсеналом је нас пробудила. Знали смо да морамо да будемо бољи и у томе смо успели. Лако је рећи да морамо да радимо више, али после меча са Арсеналом схватили смо да морамо да покажемо имамо квалитет. До тога је и дошло, нисмо примали голове, али смо их давали“, рекао је Матић, а преноси Гардијан.

        Матић каже да је лагана победа у недељу доказала да Челси има потребан квалитет да се носи са најјачим тимовима у лиги.

        „Показали смо да можемо да се надмећемо са сваким тимом. Срећан сам због тога. Наравно, нисмо заборавили поразе од Арсенала и Ливерпула, али табела показује да смо близу. Покушаћемо да наставимо у оваквом ритму. Играмо добро, није лако победити са 4:0 јак тим попут Јунајтеда. Добили смо велику утакмицу."

        На питање да ли је његова екипа желела да се докаже бившем тренеру, Матић је рекао:

        „Мотивисани смо за сваку утакмицу. Играмо за велики клуб, небитно је ко је на другој страни. Мурињо је би наш тренер и ми га поштујемо, посебно ја, јер ме је вратио из Бенфике у Челси. Морам да истакнем да имам велико поштовање према њему“, закључио је Матић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари