Марко Обрадовић најбољи фудбалер Српске

ОВА НАГРАДА КОЈА НОСИ ИМЕ НЕКАДАШЊЕГ ИГРАЧА ПАРТИЗАНА

И ЗЛАТНОГ ОЛИМПИЈЦА ЗА МЕНЕ МНОГО ЗНАЧИ

Марко Обрадовић

        Снови се и сањају да би једног дана били остварени. Један такав, фудбалски, сањао је и рођени Београђанин, Марко Обрадовић, званично најбољи фудбалер Републике Српске за 2016. годину у избору Фудбалског савеза Републике Српске, Спортског журнала и Министарства породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске.

        Понео је награду која носи име „Велимир Сомболац” и чува успомену на некадашњег играча Борца из Бањалуке и Партизана, златног олимпијца из Рима 1960. године.

        Као дечак почео је да трчкара за лоптом у Земуну и Партизану, био један од талентованијих јуниора у генерацији играча рођених 1991. године, а онда су дошли скаути из Белгије, па је талентовани Обрадовић завршио у Еупену, након тога и Босу Дуру, односно Франс Бораинсу. Занимљиво и вредно искуство у земљи чији је главни град Брисел престоница Европске уније.

        - Можда сам премлад отишао у Белгију, али сам стекао неопходно и драгоцено искуство, равно оном са мојих фудбалских почетака, када сам прешао у Партизан, клуб моје младости - почео је причу Марко Обрадовић.

        Нападач бијељинског Радника још увек није досањао све фудбалске снове, али што је најважније почели су да му се остварују.

        - Са Радником сам у прошлој сезони освојио трофеј у Купу Босне и Херцеговине, Бијељина је први пут била на европској фудбалској мапи јер смо против бугарског Бероеа играли у квалификацијама за UEFA Европску лигу. Нажалост, испали смо на старту такмичења, стекли искуство и видели шта је Европа. Бугари су нас добили баш на искуство - наставља Обрадовић.

        Управо су његови голови у прошлој сезони довели Бијељинце до трофеја у масовнијем такмичењу и изласка у еврокупове. Такође, Радник се окитио и пехаром Купа Републике Српске.

        - И тај пехар за нас има велику вредност, Радник увек максимално одговорно и амбициозно игра Куп Републике Српске. Од када сам дошао у клуб 2013. године стално смо потенцирали Куп Републике Српске као један од циљева на старту сезоне. Надам се да ћемо и у текућој сезони успети да освојимо трофеје, било би лепо да поновимо прошлогодишње успехе - истакао је Марко Обрадовић.

        На манифестацији „Дан фудбала” Републике Српске у бањалучком хотелу „Босна“ припала му је част да се у име свих награђених лауреата обрати јавности. Урадио је то учтиво, елоквентно, пристојно и допадљиво, побрао бројне симпатије и измамио искрене аплаузе.

        - Ова награда која носи име некадашњег играча Партизана и златног олимпијца Велимира Сомболца за мене много значи и даје ми подстрек за будућност, велики је мотив. Осим тога морам да је оправдам и будем још бољи. Поверење се стиче тешко, а крчми олако. Желим да наставим са сјајним партијама у Раднику, да постижем голове и допринесем успех клуба у којем сигурно остајем до лета, а после тога... Видећемо. Било би лепо да на лето поново заиграмо на међународној сцени - нада се најбољи фудбалер Републике Српске за прошлу годину.

        Нису га опила светла позорнице, слава која је стигла наградом у Бањалуци, као ни бројне понуде клубова из земље и иностранства. Чврсто стоји на земљи и обећава:

        - И даље ћу на терену бити онај стари-добри Марко Обрадовић. Нисам од оних људи који високо лете. Све моје амбиције су тренутно везане за бијељински клуб у којем сам остварио многе своје постављене циљеве, лепо ми је у Семберији, а када се човек осећа добро онда то не треба да мења. Нити ризикује.

        На питање: да ли сања да се једног дана врати у Партизан и настави тамо где је стао у јуниорима, с обзиром да „има везу” у имену Младена Крстајића, председника Радника, Обрадовић се прво насмејао, па одговорио:

        - Никад не реци никад. Све је могуће, на крају крајева једног дана би заиста волео да се вратим у Партизан и одиграм сезону, две у великом клубу. Видећемо шта ће донети будућност?! Надам се оно најбоље по мене и да ми се оствари и тај сан - да понесем црно-бели дрес у сениорској конкуренцији.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари