Максимовић: Заслужујемо пласман на ЕП 2017

СВИ МОТИВИСАНИ И СПРЕМНИ ДА ОДИГРАЈУ НАЈБОЉЕ, ОВУ ГЕНЕРАЦИЈУ КРАСИ ДРУГАРСТВО И ПОБЕДНИЧКИ МЕНТАЛИТЕТ

Немања Максимовић

        Пред младом репрезентацијом Србије налазе се одлучујуће утакмице за пласман на Европско првенство на коме ће 2017. године домаћин бити Пољска. Последња препрека „Орлићима“ на путу до жељеног циља је селекција Норвешке, а дуели са Скандинавцима заказани су за 11. и 15. новембар.

        Немања Максимовић, који је са селекцијом до 19 година освојио титулу првака Европе 2013. и златну медаљу на шампионату света за играче до 20 година 2015. са великим нестрпљењем очекује дуеле са Норвежанима.

        - Нисам имао прилике још да погледам утакмице Норвешке, али нема сумње да се ради о веома квалитетном противнику. Чим су стигли до баража нема сумње да су озбиљна селекција. Едегард је без дилеме њихова прва звезда, али колико сам пратио у медијима могуће је да ће он бити позван за А тим и да неће бити у саставу младе репрезентације. Без обзира на то ми морамо да будемо максимално концентрисани и с обзиром на менталитет противника веома борбени. Свака бараж утакмица је тешка, прву играмо код куће и најважније ће бити да у том дуелу не примимо гол. Надам се да ћемо изборити пласман на ЕП, јер по квалитету то свакако заслужујемо - почиње причу Максимовић за званични сајт ФСС и додаје:

        - У контакту сам са великим бројем саиграча из младе селекције и оно што знам је да су сви мотивисани и спремни да одиграју најбоље што могу. Ову генерацију краси сјајна атмосфера, велико другарство и што је најважније победнички менталитет. То се можда најбоље видело у дуелу са Ирцима у Ватерфорду. Губили смо 1:0, промашили смо пенал, али смо ипак смогли снаге да преокренемо резултат и дођемо до важне победе. Много играча у нашем тиму играло је велике утакмице и зато мислим да притисак због важности мечева са Норвежанима за нас не би требало да представља проблем - констатује Максимовић.

        После дуго времена млада репрезентација Србије ће играти у Београду. Терен стадиона у Хумској колико имам информације у сјајном стању што сматрам да ће бити од великог значаја да прокажемо све што знамо. Надам се да ће публика доћи у што већем броју да нас подржи, јер ће нам то свакако много значити да остварим повољан резултат.

        Немања Максимовић ове године имао је доста успеха и на клупском плану:

        - Трећу годину заредом Астана је шампион Казахстана. То је моја друга шампионска титула у низу. Морам да признам да смо ове сезоне много лакше стигли до трофеја, него што је то био случај 2015. Од првог кола смо заузели водећу позицију на табели и нисмо је испуштали. У томе нам је у значајној мери помогао и Каират који је лоше стартовао. У првих пет, шест кола уписали су само једна тријумф делимично и због чињенице што су реновирали стадион, па су те уводне утакмице утакмице играли као гости - истакао је Максимовић и потом додао да је прелазак у Астану био прави потез:

        - Освојио сам већ две шампионске титуле, играо утакмице Лиге шампиона и Лиге Европе у којима сам стицао драгоцено искуство. Оно што је најбитније, био сам стандардан у тиму и редовно сам играо. Услови у Астани су изванредни, доста европских екипа би могло да позавиди тако да сам јако задовољан. У трци смо за још један трофеј ове сезоне. Ускоро играмо полуфинале Купа па се искрено надам још једном пехару.

        Више од годину дана прошло је од освајања титуле светских шампиона и Максимовићевог одлучујућег гола Бразилцима у финалу. На питање како са ове временске дистанце гледа на тај фантастичан успех Максимовић је рекао:

        - Мислим да и даље нисам свестан шта смо урадили и какав смо успех направили. Стално долазе нове утакмице, нови изазови и није било много слободног времена да се све то слегне и да о томе добро размислим. Можда сада када завршим сезону у Казахстану и дођем у Србију у паузи успем коначно да сагледам све то. Неколико пута сам гледао снимке тих утакмица, не само финалне, већ и осталих јер сваки тај меч је посебан на свој начин. То буди заиста сјајне емоције, а понос свакако преовладава - закључио је Максимовић.

КАРТЕ

        „Орлићи“ ће Норвежане 11. новембра од 18 сати угостити на стадиону ФК Партизан. Улазнице се по ценама од 100 и 200 динара од данас могу купити на благајни Дома синдиката, путем сајта www.ticketline.rs и Кал центра 011/2030-570. Од 9. новембра карте ће се продавати и на билетарници Партизановог стадиона.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари