Лига шампиона: Реал у среду у Гелзенкирхену

У ПРВОМ МЕЧУ ОСМИНЕ ФИНАЛА, ЋЕ ПОКУШАТИ ДА ПРЕКИНE „ЦРНУ СЕРИЈУ” КОЈУ ИМАЈУ У ЕВРОПСКИМ ДУЕЛИМА НА ТЛУ НЕМАЧКЕ

           Тим из Мадрида у клупској историји одиграо је 24 меча у европским такмичењима у Немачкој, а забележио је само једну победу, уз 17 пораза и шест ремија.

           - Знамо да је Лига шампиона велико такмичење у којем играју најбољи европски тимови. Знамо да ће нам бити тешко против Шалкеа. Ипак, спремни смо за оно што нас чека и надам се да ћемо забележити победу - рекао је играч Реала Герет Бејл за клупски сајт.

           Мадриђани се тренутно налазе у одличној серији од 26 утакмица без пораза у свим такмичењима и заузимају прво место у шпанској Примери. Екипа Шалкеа налази се на четвртом месту у Бундеслиги.

           У другој утакмици екипа лондонског Челзија гостује турском Галатасарају.

           То ће бити дуел менаџера Жозеа Муриња са некадашњим „учеником” из Челзија Дидијеом Дрогбом.

           За Дрогбу ће то бити први сусрет са клубом у којем је провео осам година, а 2012. се опростио од плавог дреса освајањем Лиге шампиона.

           - Дрогба ми је признао да је одушевљен, али и помало нервозан што ће опет играти на Стамфорд Бриџу. Рекао сам му да ће му навијачи Челзија аплаудирати на обе утакмице осмине финала - казао је играч „плаваца” Френк Лампард за клупску телевизију.

           Дрогба је недавно изјавио да је Мурињо најбољи тренер са којим је радио.

           - Он нас је у Челзију научио да мрзимо да губимо. Чак су и тренинзи били најјачег интензитета, нико није хтео да буде поражен. Замислите онда како је било на утакмицама. Знали смо све о ривалима, деловали смо као машина - објаснио је Дрогба.

           Челзи и Галатасарај први пут су се у Лиги шампиона састали у сезони 1999/2000. „Плавци” су у Истанбулу славили са 5:0, док је Лондону било 1:0 за домаћина.

           Обе утакмице осмине финала Лиге шампиона играју се у среду од 20.45.

           Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари