Лига шампиона: ПСЖ јури бод за осмину финала

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН ИГРА У СРЕДУ ПРОТИВ ОЛИМПИЈАКОСА, ФРАНЦУСКИ КЛУБ ИМА 10 БОДОВА ИЗ ЧЕТИРИ УТАКМИЦЕ, ТРИ ВИШЕ ОД ГРЧКОГ ТИМА

Златан Ибрахимовић

         Утакмица на Парку принчева, у петом колу Групе Ц између Пари Сен Жермена и Олимпијакоса, игра се од 20.45.

         Француски клуб има 10 бодова из четири утакмице, три више од грчког тима, и потребан му је бод за пласман у нокаут фазу. Бенфика на трећем месту има четири, а последњи Андерлехт је освојио бод.

         Пари Сен Жермен је током викенда у првенству победио Ремс са 3:0 и без пораза је у последњих 34 утакмица у свим такмичењима.

         - То је био најбољи начин да се припремимо за утакмицу у Лиги шампиона. Да, једнога дана ће нас неко победити, што касније то боље, али имамо најбоље играче. Овај тим је показао колико је јак - рекао је тренер париског клуба Лоран Блан.

         У првом делу такмичења Олимпијакос је изгубио од Пари Сен Жермена са 1:4, али је од тада непоражен у Групи Ц. У домаћем првенству атински клуб је победио у 11 од 12 утакмица и једном одиграо нерешено.

         - У Лиги шампиона морате да поштујете све екипе. Много пута се показало да свашта може да се догоди. Ако будемо играли храбро и концентрисано, можемо да дођемо до доброг резултата. У Пари Сен Жермену има много добрих играча, али верујем да можемо да их победимо - рекао је дефанзивац Олимпијакоса Хосе Холебас.

         Олимпијакос бодом може до пласмана у осмину финала Лиге шампиона, али у случају да Бенфика не победи Андерлехт.

         У другој утакмици у Групи Ц Андерлехт на свом терену игра против Бенфике. Андерлехту су потребне обе победе у преостале две утакмице у групи како би задржао шансу за пласман у Лигу шампиона, али и да му резултати осталих утакмица иду на руку.

         Најбољи играч Реала Португалац Кристијано Роналдо због повреде мисића неће играти на мечу Лиге шампиона против Галатасараја, потврдио је тренер Мадриђана.

         Реал ће без феноменалног Португалца, који је ове сезоне на четири утакмице у елитном такмичењу постигао осам голова покушати да освоји бар бод и осигура пласман у осмину финала.

         У другом мечу Б групе италијански шампион Јувентус дочекаће Копенхаген, а изабраницима Антонија Контеа, који у прва четири меча имају три ремија и пораз побецда је једина опција уколико желе да сачувају теоретску шансу за место међу 16 најбољих.

         Када су у питању остали мечеви биће занимљиво у Москви где ЦСКА дочекује Бајерн из Минхена, српски дерби одиграће Андерлехт и Бенфика у Бриселу, док ће на великом испиту бити и Манчестер Јунајтед, који гостује у Леверкузену.

         Пре почетка свих утакмица петог кола Лиге шампиона, екипе ће на терен изаћи са транспарентом подршке Филипинима и жртвама цунамија.

         На банерима ће писати „Филипини нисте сами”, а Европска фудбалска унија (UEFA) најавила је да ће уплатити средства, како би помогла опоравак те азијске државе.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари