Лигa шампиона: Олимпијакос - Ман Јунајтед 2:0

БОРУСИЈА ДОРТМУНД ЈЕ ПРАКТИЧНО ВЕЋ У ЧЕТВРТФИНАЛУ ЛИГЕ ШАМПИОНА, НАКОН ШТО ЈЕ У ГОСТИМА ДАЛА ЗЕНИТУ ЧЕТИРИ ГОЛА (4:2)

         На помолу је највећа сензација осмине финала, Олимпијакос је на „Караискакију“ савладао Манчестер јунајтед са 2:0, у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

         Екипа Дејвида Мојеса за 90 минута није урадила готово ништа, па пораз од 2:0 може да буде и добар, с тим што је шансу утакмице за Енглезе промашио Робин ван Перси у 82. минуту када је десном ногом пребацио гол са десетак метара.

         „Ово је разочаравајућа ноћ за нас. Дошли смо да победимо, а примили смо два гола и сада смо у проблему пред реванш. Знам да имамо шансе, али с оваквом игром свакако не. Ко је крив? Најлакше је упирати прстом у неког, али рекао бих да смо сви у клубу једнако криви за ово што нам се дешава“, рекао је везиста Јунајтеда Мајкл Керик.

         Остаће уписано да је Манчестер изгубио први пут на грчком тлу и да су му пресудили голови Алехандра Домингеса у првом и Џоела Кемпбела у другом полувремену. Та два поготка су донела „црвено-белима“ велику наду да 19. марта у реваншу могу да обезбеде пласман у четвртфинале.

         Борусија Дортмунд је практично већ у четвртфиналу Лиге шампиона, након што је дала Зениту четири гола у Санкт Петербургу (4:2) и пропустила макар још толико прилика које јој је указала раштимована одбрана руског представника.

         Публика на стадиону се није још ни сместила када је Борусија повела са 2:0, прво Хенрих Мхитарјан на асистенцију Марка Ројса, потом и сам Ројс су већ у 4. и 5. минуту усмерили овај окршај онако како су многи очекивали.

         Зенит је касније смањио преко Олега Шатова, да би одмах потом Роберт Левандовски повисио на 3:1.

         До краја је Хулк из пенала унео нову неизвесност која је трајала само два минута јер је пољски нападач опет погодио мрежу. И код тог поготка је асистент био Ројс...

         Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари