Лига Шампиона: На Сан Сиро стиже моћна Барса

„РОСОНЕРИ” СУ БИЛИ НА ИВИЦИ АМБИСА ПРЕ ТРИ НЕДЕЉЕ ПРОТИВ АЈАКСА, АЛИ СУ У ПОСЛЕДЊЕМ МИНУТУ НАДОКНАДЕ ДОБИЛИ ПЕНАЛ НА ПОКЛОН ОД СУДИЈЕ ЕРИКСОНА

         Милан, седмоструки првак Европе у дербију трећег кола елитног европског такмичења дочекује Барселону, четвороструког првака Старог континента, али у меч из много разлога улази са улогом аутсајдера и сигурно је да би сви у клубу били одушевљени освајањем бода.

         Власник Милана Силвио Берлускони годинама не улаже у екипу као последњој деценији прошлог и првој овог века, па „росонери” нису више конкурентни не само најбољим европским, него и најјачим италијанским клубовима.

         Већ сад је јасно да Милан следеће сезоне неће играти у Лиги шампиона, не би ни ове играо да није лане имао обилату судијску помоћ у Серији А, па сви у клубу желе да што дуже остану на великој сцени.

         Захваљујући повољном жребу Милан има реалне шансе да се пласира у нокаут-фазу са другог места у групи, али ко год да буде ривал „росонерима” и осмини финала имаће лак посао и пролаз до четвртфинала.

         Милан нема квалитет да се носи са најбољим европским екипама, али има велико име, највише захваљујући томе је успео да освоји четири бода у мечевима против Селтика (2:0) и Ајакса (1:1).

         „Росонери” су били на ивици амбиса пре три недеље против Ајакса, али су у последњем минуту надокнаде добили на поклон пенал од шведског судије Јонаса Ериксона па су освајањем бода направили џиновски корак ка другом месту у групи.

         Тренер Милана Масимилијано Алегри је под великим притиском од старта сезоне, али за сад му је посао сигуран, иако је екипа очајна у Серији А и већ заостаје осам бодова за Наполијем и Јувентусом који су на другом и трећем месту.

         Алегри препушта улогу фаворита Барселони, али верује да његова екипа може да остане најмање непоражена.

         - Барселона је фаворит, ту нема дилеме, имају одличан тим и врхунске играче, али то не значи да се ми унапред предајемо. И прошле сезоне они су словили за фаворите, па смо их победили у Милану 2:0. Сигурно је да ће нам тај меч бити показатељ за вечерашњи дуел, уколико будемо на том нивоу, све је могуће. Најважније је да будемо одлични у дефанзиви, они имају феноменалне нападаче који могу да реше меч једним потезом, нема потребе посебно хвалити Месија и Нејмара. Ако њих зауставимо, завршили смо пола посла - рекао је Алегри.

Семафор трећег кола Лиге Шампиона:

Е група:

         20,45: Шалке - Челзи

         20,45: Стеауа - Базел

Ф група:

         20,45: Арсенал - Дортмунд

         20,45: Марсељ - Наполи

Г група:

         20,45: Порто - Зенит

         20,45: Аустрија - Атлетико

Х група:

         20,45: Милан - Барселона

         20,45: Селтик - Ајакс

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари