Лига шампиона: Може ли Јунајтед до чуда као '84?

ДОРТМУНД ЋЕ ПОСЛЕ 4:2 У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ ДОЧЕКАТИ ЗЕНИТ И СВЕ ОСИМ ЛАГАНОГ ПРОЛАЗА „МИЛИОНЕРА” БИЛА БИ ПРВОРАЗРЕДНА СЕНЗАЦИЈА

         Манчестер Јунајтед у среду у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона против Олимпијакоса на Олд Трафорду жели да репризира чудо од пре три деценије, када су против Барселоне предвођене Дијегом Армандом Марадоном, у реваншу четвртфинала тадашњег Купа купова славили са 3:0 и прошли даље.

         Пораз од 2:0 пре три недеље у Пиреју из садашње перспективе изгледа ненадокнадиво, поготово после дебакла минулог викенда против Ливерпула (3:0), али навијачи још увек актуелног шампиона Енглеске надају се да историја може да се понови.

         Јунајтед је тог историјског 20. марта 1984. године славио захваљујући головима капитена Брајана Робсона (два) и Френсиса Степлтона. Осим њих дрес „црвених ђавола” носили су Норман Вајтсајд, Марк Хјуз, Арно Мирен, док је на клупи седео Рон Еткинсон.

         Са друге стране, тадашњи тренер Барселоне био је чувени Аргентинац Луис Цезар Меноти, а сем Марадоне играли су Бернд Шустер, Виктор Муњоз, Хулио Алберто, Алесанко.

         Јунајтед је касније у полуфинале елиминисан од Јувентуса, који је потом и освојио трофеј, победом против Порта у финалу са 2:1.

         - Морамо да заборавимо све што је иза нас и све карте бацимо на утакмицу са Олимпијакосом. Очекујем велику подршку навијача, приступ мора да буде максималан од првог минута и онда је све могуће - поручио је нападач Јунајтеда Вејн Руни.

         Гости из Пиреја најављују да неће чувати два гола предности, а тренер Мичел нада се да ће и искусни Аргентинац Хавијер Савиола бити спреман, јер би његова брзина могла да буде од пресудног значаја на Олд Трафорду.

         Истовремено, Дортмунд ће после 4:2 у Санкт Петербургу дочекати Зенит и све осим лаганог пролаза „милионера” била би прворазредна сензација.

         На клупи гостију седеће доскорашњи капитен Сергеј Семак, који мења смењеног тренера Лућијана Спалетија, пре него што у четвртак кормило руског шампиона преузме Португалац Андре Виљаш-Боаш.

         Српски репрезентативац Милош Јојић, после поготка против Менхенгладбаха минулог викенда, могао би да дебитује у елитном европском такмичењу.

         Утакмице у Манчестеру и Дортмунду играју се од 20.45 сати.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари