Лигa шампиона: Гореће Сан Паоло!

ЗА ПРОЛАЗ У ОСМИНУ ФИНАЛА, НАПОЛИЈУ ТРЕБА ПОБЕДА НАД АРСЕНАЛОМ, „ТОБЏИЈЕ“ НИСУ СИГУРНЕ НИ СА САДАШЊИХ 12 БОДОВА! МИЛАН НА ИСПИТУ ПРОТИВ АЈАКСА

         „Први пут после 150 утакмица у Лиги шампиона доживео сам да 12 бодова није довољно. Невероватно, али истинито. Није лако, мораћемо да одиграмо пуном снагом против Наполија и завршимо посао. Не смемо да ризикујемо. Било би погрешно да у меч уђемо са жељом да изгубимо малом разликом“, речи су тренера Арсенала Арсена Венгера пред меч у среду увече на стадиону Сан Паоло.

         Заиста, прилично невероватно, али тако је. Арсенал са 12 бодова није сигуран учесник друге рунде такмичења у Лиги шампиона. Наполи и Борусија Дортмунд, који имају по девет бодова, и даље су у игри.

         Наполију ни победа над лидером Премијер лиге не гарантује одлазак у осмину финала. Потребна му је победа од два и више голова разлике. У игри је и Борусија из Дортмунда која гостује Олимпику у Марсеју. Ако Наполи и Борусија добију, три тима имаће по 12 бодова и одлучиваће међусобни скор.

         Наполију ће бити довољан и реми, али само ако у другом мечу те групе Марсеј, који до сада није освојио ниједан бод, победи Борусију. Са друге стране, Арсеналу ће бити довољан само бод како би осигурала прво место. У случају да изгуби у Италији, а Марсеј победи немачку екипу, лидер Премијер лиге ће бити елиминисан.

         Ако Наполи победи Арсенал са три или више гола, а Борусија тријумфује у Француској, направиће се круг од три екипе са по 12 бодова, а у тој ситуацији, када се гледа гол-разлика, Арсенал је најслабији.

         Кад је тако, погледајмо актуелно стање на табели Групе Ф:

         1. Арсенал - 12 бодова (гол-разлика 8:3)

         2. Борусија - 9 бодова (гол-разлика 9:5)

         3. Наполи - 9 бодова (гол-разлика 8:9)

         4. Олимпик - 0 бодова

         А ово је међусобни скор екипа:

         Арсенал - Наполи 2:0

         Арсенал - Борусија 1:2

         Борусија - Арсенал 0:1

         Борусија - Наполи 3:1

         Наполи - Борусија 2:1

         Занимљиво ће бити и у групи Х где је Милану довољан бод против директног конкурента Ајакса да се придружи Барселони у нокаут фази.

         „Ајакс у последње време показује да је у сјајној форми. Мораћемо да имамо прави приступ и изнад свега постижемо голове“, рекао је тренер Милана Масимилијано Алегри.

         Фудбалери Шалке и Базела одлучиваће у директном судару ко ће из групе Е наставити такмичење у елитном клупском такмичењу, тачније ко ће се придружити Челсију. Тим из Гелзенкирхена меч сезоне дочекује у не баш сјајном расположењу.

         Изабраници Јенса Келера елиминисани су прошле недеље у националном купу од Хофенхајма (3:1) и доживели пораз у првенству против Борусије из Менхенгладбаха (2:1).

         „Свесни смо да нам само победа одговора и то противник мора да осети од првог минута када истрчимо на терен“, поручио је провотимац Шалкеа Кевин Принс Боатенг.

         У другом мечу група Е лидер Челси на Стамфорд бриџу дочекује румунску Стеауу.

         У групи Г Зенит и Порто водиће велику борбу како би се придружили неприкосновеном Атлетико Мадриду, а веће шансе имаће руски тим који гостује Аустртији из Беча.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари