Лига шампиона: Дебакл Шалкеа, у Истанбулу 1:1

РЕАЛ ДЕКЛАСИРАО ШАЛКЕ РЕЗУЛТАТОМ 6:1, ДОК ЈЕ У ИСТАНБУЛУ ЧЕЛСИ ПРЕГРМЕО ПАКАО ТУРК-ТЕЛЕКОМ АРЕНЕ

           Реал Мадрид је у Гелзенкирхену демонстрирао импресивну моћ и у невероватном стилу постигао шест голова за најтежи пораз на домаћем терену једног немачког тима откада се играју еврокупови.

           Мадриђани нису имали милости према Шалкеу у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона, славили су са 6:1, па је путник у четвртфинале познат све и да Карло Анћелоти изведе омладинце у реваншу.

           Шалке је потпио Реалов нападачки трио, у мадридским медијима познат као Би-Би-Cи - Бензема, Бејл и Кристијано Роналдо постигли су по два гола.

           Почасни погодак за Шалке је било право ремек дело Класа Јана Хунтелара, који је маестралним волеј ударцем са ивице шеснаетерца послао лопту под пречку Реаловог гола.

           Нападачке перформансе Кристијана Роналда на „Велтинс арени” биле су прича за себе. Португалац је 10 пута шутирао на гол домацина, исто колико и цела екипа Шалкеа, а са два постигнута гола постао је тек трећи фудбалер у историји Лиге шампиона који је премашио бројку од 60 погодака (укупно 61).

           Више су дали само Раул (71) и Меси (66). Роналдо је посебно ефикасан у гостима, па је од почетка сезоне 2012/13. до синоћ постигао више гостујућих голова (15) него цела екипа Барселоне (13).

           Челси је у Истанбулу преживио пакао „Турк-Телеком арене“ и на крају извукао прихватљивих 1:1, иако је дуго имао вођство и неколико шанси да пресуди домаћину.

           „Боље 1:1 него 0:0. Крајњи резултат за нас је бољи него почетни. Галатасарај је показао да је искусан тим и чека нас тежак посао у реваншу“, рекао је Жозе Мурињо, тренер Челсија.

           Његов тим водио је од 9. минута голом Фернанда Тореса на асистенцију Ширлеа, да би Шедју у 64. након корнера Снајдера ногом изједначио на 1:1.

           „Ово је добар резултат за нас, задовољан сам. Имали смо пуно проблема у првих 20 минута, пуцали су нам контранапади, па сам већ у првом полувремену морао да уводим још једног везисту. У наставку смо били добри“, рекао је Роберт Манћини, тренера Галатасараја.

           Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари