Лигa шампиона: Барса и ПСЖ славили у гостима

У ПРВИМ УТАКМИЦАМА ОСМИНЕ, ФУДБАЛЕРИ БАРСЕЛОНЕ САВЛАДАЛИ МАНЧЕСТЕР СИТИ СА 2:0, ДОК ЈЕ ПСЖ БИО БОЉИ (4:0) ОД БАЈЕРА

Златан Ибрахимовић

          Фудбалери Барселоне победили су јуче Манчестер сити на стадиону Етихад са 2:0, док је Пари Сен Жермена тријумфовао у Леверкузену са 4:0 против Бајера у првим утакмицама осмине финала Лиге шампиона.

          Барселона је из једанаестерца славила у Манчестеру, против „грађана”, а стрелци за екипу Херарда Мартина били су Лионел Меси у 54. минуту и Дани Алвес у 90.

          Манчестер ће тако пред реванш у Барселони имати тежак задатак да избори пласман у четвртину финала.

          Меч на стадиону Етихад обележио је директан црвени картон Мартина Демикелиса у 53. минуту, када је на ивици шеснаестерца срушио Месија, а главни арбитар проценио да је фаул био унутар казненог простора.

          Српски фудбалер Александар Коларов наступао је до 57. минута за Сити, а потом је замењен.

          ПСЖ је у гостима против Бајера одрадио већи део посла у овом окршају, те се тако налази на корак од пласмана у четвртину финала.

          Парижани су повели већ у трећем минут голом Блеза Матуидија, да би Златан Ибрахимовић у завршници првог дела меча постигао још два гола.

          Ибрахимовић се први пут у листу стрелаца уписао у 39. минуту из једанаестерца, да би само три минута касније одличним ударцем са око 18 метара утростручио предност ПСЖ-а.

          Коначан резултат поставио је Јоан Кабаје у 88. минуту.

          И на мечу у Леверкузену виђено је искључење у домаћој екипи, а после два жута картона искључен је Емир Спахић у 59. минуту.

          Реванш мечеви осмине финала Лиге шампиона играће се 12. марта у Барселони, односно Паризу.

          Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари