Лига Европе: Звезда прва испод црте!

ЦРВЕНО-БЕЛИМА „ЗА ДЛАКУ“ ИЗМАКАО СТАТУС НОСИОЦА

И У ТРЕЋЕМ КОЛУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ

        Мала разлика у коефицијенту успешности током претходних пет сезона, коштала је Црвену звезду повлашћеног статуса при жребу трећег кола квалификација за Лигу Европе (19. јула).

        Последње, 29. место у групи носилаца заузео је сплитски Хајдук са коефицијентом 8,916, док су црвено-бели са коефицијентом 8,425 најбољи у групи неповлашћених тимова.

        То значи да би после очекиване елиминације исландског ИБВ Вестманејара могли да извуку тимове високе класе, какви су Штутгарт, Рубин, Севиља, Свонси и Удинезе, па „на папиру“ нешто слабије Стандард, Бриж, Сент Етјен, Трабзон, Утрехт, Омонија, Кубан... као и поменути Хајдук.

        Да се Звезда „прогурала“ међу носиоце, потенцијални противници би јој били Астерас Триполис, Мадервел, Јаблонец, Тун, Малме, Гетеборг, Либерец, Ксанти, Вентспилс, Тромсо, Динамо Минск...

        Дакле, нашло би се и у тој групи незгодних екипа, али сигурно мање квалитетних од представника Бундес лиге, Примере, руског првенства, Премијер лиге, Серије А.

        Наравно, увек су могућа и изненађења, а 17 од 29 носилаца мораће да оправдају улогу фаворита победама у другом колу квалификација (18/25. јула).

        Хипотетички, Звезда би могла да извуче победника двомеча Јагодина - Рубин и да то на крају буде Јагодина! Није реално, али ништа није ни унапред сигурно...

        Сви набројани тимови уједно су и могући ривали Војводине, ако у другом колу буде боља од мађарског Хонведа. „Лале“ су на старту квалификација елиминисале Хибернијанс са Малте (4:1, 3:2).

        Мондо

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари