Лига Европе: Партизан-Тун, Војводина-Шериф

ПАРТИЗАН ОД 20.30 ЧАСОВА ДОЧЕКУЈУ ШВАЈЦАРСКИ ТУН, A НОВОСАЂАНИ ТАКОЂЕ ОД 20.30Ч НА „КАРАЂОРЂУ” ПРОТИВ МОЛДАВСКОГ ШЕРИФА

           Александар Митровић ће након дуела са Швајцарцима отићи у белгијски Андерлехт

           У првој утакмици последњег кола квалификација за Лигу Европе фудбалери Партизана вечерас од 20.30 часова дочекују швајцарски Тун. Жељни успеха „црно-бели” истичу да поштују ривала, али да хоће на терену да покажу да су бољи и да се пласирају у даље такмичење.

           - Тун је чврста, снажна и искусна екипа. Предводе је два веома јака нападача Садик и Шнојвли. Знају да играју такмичарски, на резултат. Бочни играчи и нападачи се брзо трансформишу. Међутим, ми желимо да уђемо у Лигу Европе. Хоћемо да искористимо предност домаћег терена и зато ћемо у утакмицу ући без икаквих калкулација - изјавио је тренер нашег представника Вук Рашовић.

           Шеф струке „црно-белих” има кадровских проблема, пошто ће поред кажњених играча изостати и Којић, док је учешће ровитог Шћеповића под знаком питања. Као и до сада није желео да открива врлине и мане противника, а ни да прича о тактици:

           - Не бих улазио у детаље. Битно је да будемо максимално концентрисани, чврсти и ангажовани. Не смемо да дозволимо њиховим нападачима да уђу у меч како они желе. Желимо да докажемо да смо бољи.

           Наглашава да би победа много значила тиму на психолошком плану:

           - Сигуран сам да бисмо изашли из тог „зачараног” круга у коме се сада налазимо. Неопходан нам је добар резултат да бисмо у континуитету пружали игре какве се од нас очекују.

           За 11 жутих и три црвена картона добијена у претходна четири сусрета у квалификацијама за Лигу шампиона је рекао:

           - Картони су последица недисциплине, али и недовољне концентрације. Правили смо прекршаје на центру терена, где то не бисмо требали да чинимо. Радимо да то поправимо и свакодневно причамо са играчима. Сигуран сам да ће брзо почети да отклањају те недостатке.

           На питање колико је оптерећење што за сваку утакмицу мора да саставља нову одбрану, одговорио је:

           - Сигурно да је велико, али уопште нећемо да размишљамо о томе. Ко изађе на терен мора да пружи максимум и да оправда поверење. Понављам, нема калкулација. Морамо да изађемо и да направимо добар резултат.

           О честом игрању дугим лоптама на претходним утакмицама, које нису својствене Партизановом начину играња је казао:

           - Трудићемо се да их буде што мање. Наше опредељење је да кроз игру долазимо до противничког гола. Дуге лопте нису забрањене, али ми желимо да играмо другачији фудбал.

           Упитан да ли очекује да ће Тун играти бункер, Рашовић је рекао:

           - Они и код куће и у гостима играју на идентичан начин. Воле да се врате и држе средњу зону, са два или три играча који врше благи пресинг. Веома брзо се трансформишу и лако доказе до противничког гола. Морамо да будемо веома опрезни и да о томе водимо рачуна. Желимо што пре да дамо гол и да покушамо да спречимо њихове полуконтре и контре.

           Партизан против Ширака и Лудогореца није постигао погодак у Хумској. Рашовић је о томе казао:

           - Имали смо шансе и силно желели, али нисмо успели. Напашћемо Тун са свих страна. Очекујем да брзо постигнемо гол и утакмицу отворимо на прави начин, тако да касније имамо могућности да направимо што бољи резултат, који би нам одредио и начин игре у реваншу.

           Не сумња у подршку публике:

           - Навијачи Партизана су одани. Они су с нама и када је добро и када не иде. Сигуран сам да ће нас носити до победе.

           За златног омладинца Александра Митровића, којем ће ово бити опроштај од навијача на међународној сцени, пошто ће након дуела са Швајцарцима отићи у белгијски Андерлехт, рекао је:

           - Спреман је и има велику жељу да се на најбољи начин растане од навијача. Надам се да ће дати гол и да ће нам допринети уласку у Лигу Европе.

           И када је у питању леви бек Вук Рашовић је остао загонетан:

           - Станковић или Петровић. Нема трећег решења. Одлучио сам ко ће играти, али ћете то видети на терену.

           Правду ће делити арбитри из Украјине, а главни судија биће Сергеј Бојко. Реванш се игра 29. августа у Туну.

           Војводина пред историјским успехом

           Фудбалере Војводине, пред вечерашњи први дуел четврте рунде квалификација са молдавским прваком Шерифом, дели само још један корак од историјског успеха - пласмана у групну фазу Лиге Европе. Новосађани, које од овог лета предводи млади тренер Марко Николић, сјајно су стартовали на међународној сцени.

           Пред утакмицу са Шерифом из Тираспоља, у табору нашег тима који поред Партизана брани част и углед српског клупског фудбала, расте оптимизам. Шеф стручног штаба Марко Николић тврди да је добро припремио екипу, да су играчи свесни својих обавеза и да велику помоћ очекује са трибина.

           - Једва чекамо да утакмица почне, не крије тренер Војводине. У овај први сусрет, који може много тога да реши, мада редстоји и реванш, улазимо са пуно мотива. Знамо да се наш клуб налази пред историјским успехом, да је пред Војводином противник који је последњих година стални учесник међународних такмичења. Међутим, наше амбиције су да се не зауставио пред Шерифом, иако ценимо и респектујемо нашег вечерашњег противника.

           Клупско руководство на челу са младим председником Балшом Буторовићем и Матејом Кежманом као највећим појачањем у спортском делу, очекује пре свега добар амбијент и победу. Подела бодова на Врачару против Вождовца није пореметила екипу, бар тако тврди Николић.

           О противнику Николић још каже:

           - Шериф је екипа која се веома добро брани, опасни су у контранападу. Једноставно, моји играчи морају да буду стрпљиви, опрезни, једноставно морамо да контролишемо игру од самог старта.

           Хрват на голу Војводине Матеј Делач, каже да његов тима има прилику која се не указује често.

           - Сама чињеница да се налазимо на домак циља, да смо до сада, посебно у мечевима са Бурском, показали да ова екипа има потенцијал какав се тражи у Европи, и да имамо историјску шансу да уђемо у групну фазу Лиге Европе, сваки играч који вечерас буде задобио тренерово поверење, мора да да сто посто својих могућности, сматра чувар мреже новосадског тима.

           Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари