Лане Јовановић: Шпанија највише показала

ЗА МЕНЕ ЈЕ РУСИЈА РАЗОЧАРАЊЕ, ЈЕР ТО ЗЕМЉА У КОЈОЈ САМ ИГРАО И КОЈУ ПОСЕБНО ВОЛИМ

Милан Лане Јовановић

        Бивши српски фудбалер Милан Лане Јовановић рекао је да верује да Белгија може далеко да догура на Европском првенству.

        Јовановић је додао да су до сада на шампионату у Француској највише показале Шпанија и Хрватска.

        Прва фаза такмичења на Европском првенству завршена је синоћ и познати су сви парови осмине финала.

       „Драго ми је да је Белгија у осмини финала, мислим да су и против Италијана заслужили резултатски више, јер играли су без калкулација и онако како могу - снажно и без компромиса. Имају велике адуте, имају изванредне играче и оптимиста сам да ће далеко догурати на овом првенству“, рекао је Јовановић агенцији Бета.

        Некадашњи фудбалер московске Локомотиве, Стандарда, Андерлехта и Ливерпула посебно се осврнуо на игре репрезентација земаља у којима је играо.

        Верује да Белгијанци, који се у осмини финала састају са Мађарском, могу далеко, а као једно од највећих разочарења истакао је селекцију Русије која је елиминисана после групне фазе такмичења.

        „За мене је Русија разочарање, јер је, уз Белгију, то земља у којој сам играо и коју посебно волим. Емотивно сам везан за народ који нам је близак и увек навијам да Русија догура далеко. Они су једно од највећих разочарења“, рекао је Јовановић.

        Репрезентација Енглеске ће у осмини финала играти против једног од најпријатнијих изненађења на шампионату, селекције Исланда.

        „Енглези имају добар тим и оно што је још важније верују у себе. Изгледа да су направили добру климу пред ово Европско првенство. Видећемо колико ће то да траје и докле ће да догурају, јер они већ деценијама стану кад је најпотребније, заврше пребрзо такмичење. Није ово прва генерација Енглеске која обећава. Видећемо какав ће развој ситуације бити“, навео је бивши фудбалер Ливерпула.

        Јовановић је као две репрезентације које су до сада највише показале истакао актуелног првака Европе, репрезентацију Шпаније, и Хрватску.

        „Шпанија је до сада највише показала, а од репрезентација од којих то нисам очекивао Хрватска. По именима су репрезентација за респект, имају фантастичан тим, имају играче у најбољим светским клубовима, на свим позицијама су јаки, али их опет нисам сврставао у круг највећих фаворита, што после ових издања можда јесу“, казао је Јовановић.

        Шпанци ће се у борби за четвртфинале Европског првенства састати са Италијом, док Хрватска игра са Португалом.

        На питање ко је главни фаворит за освајање титуле шампиона Европе, Јовановић је кратко рекао - Шпанија.

        Он је, на крају, навео да верује да ће неко од фудбалера Шпаније или Белгије бити најбољи играч првенства.

        Утакмице осмине финала Европског првенства играју се од суботе до понедељка, а остале парове поред поменутих чине: Швајцарска-Пољска, Велс-Северна Ирска, Француска-Ирска и Немачка-Словачка.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари