Лалатовић: Добра одбрана почиње од напада

У ЈЕСЕЊЕМ ДЕЛУ СЕЗОНЕ ПРИМИЛИ СМО МНОГО ГОЛОВА ЧАК 32 ШТО ЈЕ НЕДОПУСТИВО

 Ненад Лалатовић

        Ако је судити по првом мечу Чукаричког против прволигаша ЧСК Пиваре из Челарева и убедљиве победе (5:0), нема сумње да ће под вођством Ненада Лалатовића, тим са Бановог брда изгледати тотално другачије у наставку сезоне.

        Иако је са екипом тек десет дана нови тренер Брђана до детаља је „скенирао” сваког играча, односно зна на чему би требало радити у наставку припрема, како би се избегле грешке јесењег дела сезоне.

        У првом мечу, с обзиром на лоше временске услове за игру (снег, ветар и лед), Лалатовић је чини се извукао максимум, мада како истиче увек може боље.

        - Задовољан сам пре свега приступом, јер смо пре утакмице неколико часова раније одрадили јачи тренинг. Оно што сам тражио од играча, а услови за игру нам нису ишли на руку, све су испоштовали. Управо то ми је велики показатељ за даље, задовољан сам - рекао је Ненад Лалатовић, тренер Чукаричког.

        На чему ћете највише радити у припремном периоду, очигледно да нешто није ваљало у игри Чукаричког кад и поред добрих услова заузима тек 12. место?

        - Чукарички је морао да има више од 20 бодова. У јесењем делу сезоне примили смо много голова чак 32 што је недопустиво. Ипак, критика није упућена само дефанзивцима, већ целој екипи, криви су сви. Добра одбрана почиње од напада и ако то будемо поправили, а сигуран сам да хоћемо, нећемо примати тако лако голове у наставку сезоне.

        Како ће Чукарички играти, на чему ћете инсистирати?

        - Играћемо нападачки. Тим који има Ожеговића, Зорића, Бојића, Кајевића не треба да се брани. Док сам био у Војводини имао сам исти приступ и зато смо били у врху. Нисмо се бранили чак ни против Црвене звезде и Партизана, а резултат тога је 13 месеци без пораза на домаћем терену. Све екипе у Србији, осим вечитих играју дефанзивно, али зато оне које ја водим не. Нема разлога да се бранимо од било кога у Супер лиги.

        Следеће недеље се селити на Кипар, а на тренингу је и превише играча, када ћете направити трансфер листу?

        - Тешко је радити са 32 играча на тренингу, зато сам их поделио у две групе. У току дана заједно са спортским директором Матијашевићем направићемо коначан списак оних који не остају са нама. Планирам да на Кипар поведем 23 играча и три голмана, то је оптималан број за рад. Ово сада је превише - закључио је Лалатовић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари