Квалификације за СП у Бразилу: Белгија-САД 4:2

ПРЕДСТОЈЕЋИ ПРОТИВНИК НАШЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ УБЕДЉИВ,

АЛИ ПРОБЛЕМИ СА ПОВРЕДАМА ВЕРМАЛЕНА И ДЕМБЕЛЕА

        Репрезентација Србије играће у петак, 7. јуна, против Белгије утакмицу седмог кола Групе А квалификација за Светско првенство у Бразилу 2014.

       Домаћин тог дуела имао је резултатски одличну увертиру у ноћи између среде и четвртка по средњоевропском времену.

       Белгијанци су у Кливленду победили Сједињене Америчке Државе 4:2, головима Кевина Мираласа у 6, Кристијана Бентекеа у 56. и 71. и Маруана Фелаинија у 64. минуту. Стрелци за селекцију Јиргена Клинсмана били су Џоф Камерон у 22. и Клинтон Демпси у 80. из пенала.
Ипак, цех овој победи могли би да плате Томас Вермален и Муса Дембеле, који су због повреда напустили терен још у првом полувремену.

       Селектор „црвених ђавола“ Марк одлучио се за тактику 4-2-3-1, а у стартној постави нашли су се: Мигнолет - Вертонген, Вермален, Компани, Алдервирелд - Дембеле, Фелаини - Миралас, Дефур, Де Брујн - Лукаку. Играли су још: Азар, Симонс, Жиле, Мертенс, Бентеке и Покоњоли.
Утакмица у Бриселу имаће много већи значај селекцији Белгије која се са Хрватском бори за прво место у групи и директан пласман на Светско првенство, док „орлови“ имају још само теоретску шансу да се нађу у Бразилу.

       Подсетимо, Белгија и Хрватска сакупиле су по 16 бодова, а Србија седам.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари