Крстајић после Марока хтео да оде из Србије?

НА ПИТАЊЕ: КАДА ЋЕТЕ ПОДНЕТИ ОСТАВКУ? - ОДГОВОРИО: ПОДНЕО БИХ, ДА СМО ИЗГУБИЛИ ОД НИГЕРИЈЕ

Младен Крстајић

        Селектор репрезентације Србије, Младен Крстајић, тврди да би поднео оставку на ту функцију да је после Марока његов тим изгубио и од Нигерије.

        Крстајић је приликом гостовања у редакцији „Спортског журнала“ дуго телефоном одговарао на питања читалаца, а једно је било прилично директно:

        „Када ћете поднети оставку?“

        „Поднео бих, да смо изгубили од Нигерије“, рекао је Крстајић извесном Сими из Београда.

        Крстајић је до сада водио „Орлове“ у четири утакмице, два пута у новембру док је још био вршилац дужности као наследник смењеног Славољуба Муслина, а потом и овог марта први пут као трајно решење за које се одлучио ФСС.

        Пред последње окупљање тима, нови селектор одлучио је да промени капитена и траку коју је шест година носио Бранислав Ивановић повери његовом заменику, Александру Коларову, након чега је екипа у Торину одиграла лоше и изгубила од Марока резултатом 1:2.

        Ипак, „Орлови“ су успели да збију редове и три вечери касније у Лондону пружили добру игру за победу над Нигеријом од 2:0, после које су репрезентативци добили слободно до окупљања на јунским припремама пред Мундијал.

        Крстајић је, између осталог, рекао да покушава да извуче максимум од играча на тренингу и утакмици.

        „Вођен сам логиком да оно што смислимо као тактику и план рада за подлогу има атмосферу у темељу“.

        Крстајић је по повратку из Лондона рекао у интервјуу за „Курир“ да је размишљао да се одсели са породицом у иностранство услед притиска који је, како је рекао, створен због пораза од Марока.

        Током разговора са читаоцима „Спортског журнала“ поред тврдње да би поднео оставку након само две утакмице у улози селектора Србије и свега 78 дана до прве утакмице на Мундијалу, поручио је да ће Ивановић сигурно путовати у Русију, да ће у случају неуспеха одговорност бити његова, као и да планира да атмосферу у тиму додатно ојача укључивањем легенди српског фудбала у састав српске делегације: Драгана Стојковића, Сава Милошевића, Дејана Станковића, Сашу Илића…

        „Будите спокојни, рекао сам и пре азијске турнеје да екипу састављам ја и само ја. Имам одличан однос са председником Кокезом и директором Буњевчевићем, одрешене руке да самостално позивам и одговарам за своје потезе“, одговорио је Крстајић на једно од питања везаних за увек присутну сумњу навијача када је аутономија селектора српских репрезентација у питању.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари