Красић: Лепо је бити Србин на Корзици

ЏАЈИЋ, ПАНТЕЛИЋ, ЈЕСТРОВИЋ И ДРОБЊАК ОВДЕ СУ ФУДБАЛСКЕ ИКОНЕ, ЗАИГРА МИ СРЦЕ КАД ЧУЈЕМ КАКО ГОВОРЕ О ЊИМА - КАЖЕ СРПСКИ ФУДБАЛЕР

Милош Красић

        Асистенција Милоша Красића у ремију Бастије на гостовању Сошоу (1:1), похвале српском интернационалцу за комплетан учинак, па ипак, он није задовољан... Да ли је пронашао длаку у јајету?

        - Како да будем задовољан кад је Бастија пропустила прилику да освоји три бода? - коментарише плавокоси везист за „Спорт” - Требало је,дакле, ма, морали смо, по свему приказаном, да после Рена савладамо и момке из града Пежоа, играли смо боље, много боље, штета због оног безвезног поготка који смо примили у 74.минуту... Уместо да се на крају следећег француског елитног фудбалског викенда говори како је Бастија остварила низ од три узастопна тријумфа, сад... Јасно вам је шта хоћу да кажем, већ сам уписао победу против Евијана на Корзици,разлика у квалитету, реално.

        Током каријере мењали сте и клубове и државе,брзо сте се навикли на Бастију и Француску?

        - Оно са чим се раније нисам суочавао, мислим на трчање без предаха, намеће се из кола у коло. Подједнака је посвећеност и офанзиви и дефанзиви, нисам научио, али, ко ме пита, зна се шта су обавезе у сусретима са екипама које имају и веће буџете и квалитетније појединце... Хтео, не хтео, то ми је, што ми је, засад се добро сналазим. Храбри, наравно, чињеница да се полако враћам на ниво форме који сам некада имао,свестан сам да ништа велико не може да се уради преко ноћи, зато и очекујем да у другом делу сезоне будем у најјачем издању.

        По играма Бастије могло би да се закључи да предстоји борба за Европу?

БОРАВАК У ТУЂИНИ

        Уз људе са наших простора лакше протиче боравак у туђини, поготово сад кад је Красићева супруга Мирјана са кћерком Милом у Новом Саду (крајем пролећа на свет ће стићи принова у породици).

        - Станујем у центру града и највише времена проводим са Жељком Чорлијом и његовим најближим укућанима - открива Красић. - То су људи који су ме дочекали раширених руку кад сам крочио на Корзику, много им дугујем, Жељко је бивши тренер другог тима Бастије, тренутно шеф у аматерском Етуалу...

        - Хајде најпре да обезбедимо опстанак - узвратио је Красић.

        Зар је то главни мото?

        - У том правцу размишља више од пола лиге, па и Бастија. Још увек.

        Ви сте бољи од већине?

        - Ако тако кажете...

        Напад је вреднији од одбране?

        - У томе смо апсолутно сагласни.

        Вреди и град Бастија?

        - Баш вреди. Кад сам протеклог лета бирао клуб у који ћу да одем на позајмицу из Фенербахчеа, гледао сам и да град буде леп за живот. Бастија је оно што сам тражио за повратак у фудбалски колосек са којег сам сишао пре две године. Заиста се све поклопило, почев од приче да су Срби радо виђени у тој средини, у шта сам се уверио одмах по доласку, до атмосфере која влада на стадиону. Овде су Џајић, Пантелић, Јестровић и Дробњак фудбалске иконе, признајем да и мени срце заигра кад чујем како становници Бастије беседе о њима. Лепо је бити Србин на Корзици - нагласио је Милош Красић.

ЂОРЂЕВИЋ ИДЕ У ЛАЦИО

        Срби блистају у француском фудбалу, Красић на прво место ставља Филипа Ђорђевића...

        - Игра одлично,постиже голове за Нант, а, према наводима овдашњих медија, најближи је трансферу у Лацио.Да сам у његовој позицији, остао бих у Француској и отишао у Лион, који је,такође, при врху листе заинтересованих, не знам шта он заправо намерава.И, пошто сам већ поменуо Лион, комплименти одлазе и на адресу Милана Бишевца,команданта одбране екипе са „Жерлана”, исто важи и за Немању Пејчиновића, штопера Нице - јасан је Красић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари