Кокеза открио због чега је сменио Муслина…

АКО СПОРТСКИ ДИРЕКТОР И СТРУЧНИ ОДБОР ПРЕДЛОЖЕ КРСТАЈИЋА,

ЛИЧНО НЕЋУ ИМАТИ НИШТА ПРОТИВ

Славољуб Муслин и Славиша Кокеза

        Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза рекао је данас да ФСС није желео да допусти да играчи попут Сергеја Милинковић-Савића наступају за неку другу земљу и да је због тога дошло до разлаза са селектором Славољубом Муслином.

        „Пре и после утакмице у Бечу стотине људи ме је питало зашто Марко Арнаутовић не игра за Србију. Нико није рекао да је крив неки бивши селектор, сви су рекли да је криво руководство Савеза. Истине ради, ФСС је тада желео да Марко игра за Србију, а колико ја знам, желео је и Марко. Није био позван и изабрао је другу репрезентацију. Једноставно, Србија га није хтела“, рекао је Кокеза у интервјуу за „Недељник“.

        „А, ко би био крив да су Сергеј Милинковић-Савић, Вељковић, Радоњић за шест месеци отишли да играју за неку другу репрезентацију? Једини кривац био би на адреси Теразије 35, односно Буњевчевић и Кокеза. И зато је дошло до разлаза. Ти момци су будућност европског фудбала, бар ми у Савезу тако мислимо. Нисмо хтели да допустимо да не играју за Србију“, додао је председник Савеза.

        Кокеза је навео да је ФСС од Муслина тражио да ти играчи само дебитују за Србију на пријатељским утакмицама против Кине и Јужне Кореје.

        „Наша идеја је била да ти момци дебитују за Србију јер када било ко од њих уђе у игру на један минут, он је забележио наступ за Србију и нико никад више не би могао да га узме да игра за другу репрезентацију. Муслин то није тако видео. За нас је то било неразумљиво и нисмо то хтели да прихватимо“, рекао је Кокеза.

        Први човек ФСС је поменуо и утакмицу између Лација и Нице и Муслинов коментар игре Милинковић-Савића на тој утакмици. Он је тада постигао два гола, а трећи наместио.

        „Рекао је да је Сергеј био један од најгорих на терену. Мислио сам да нисам добро чуо. Питао сам: Селекторе, причамо о утакмици Ница-Лацио, где сте ви били? Он каже: Да, био је један од најгорих на терену“, рекао је Кокеза.

        Кокеза је навео да је у Савезу разговарано о више кандидата за селектора.

        „Једна од опција је био Драган Стојковић Пикси. Као што знате, Стојковић је потписао одличан уговор у Кини на неколико година, тако да могућност да води репрезентацију Србије није била реална“, рекао је Кокеза.

        Он је истакао да неће имати ништа против да тренутно вршилац дужности селектора Младен Крстајић остане на клупи „Орлова“.

        „Крстајић је од почетка квалификација са репрезентативцима, одлично познаје екипу. Има добру комуникацију са играчима и сви играчи имају поштовање према њему. Где су били Зидан и Гвардиола пре Реала и Барселоне, па су сада међу три најбоља тренера на свету? Ако спортски директор Горан Буњевчевић и Стручни одбор предложе Крстајића, лично нећу имати ништа против“, рекао је Кокеза.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари