Кокеза најављује казне ФСС и за суперлигаше!

БИЋЕ ЈОШ РАЗГОВОРА, АЛИ ИЗВЕСНО ЈЕ ДА ЋЕ ПРОМЕНА БИТИ У СУПЕР ЛИГИ ОД СЕЗОНЕ 2018/19

Славиша Кокеза

        Иако у Заједници Супер лиге на сваком састанку Извршног одбора истичу да је регуларност на највишем нивоу из Фудбалског савеза Србије стижу другачије информације

        Дисциплинска комисија два дана пре истека 2016. године казнила је четири клуба Прве лиге због намештања утакмица, а како је најавио Славиша Кокеза, председник српске куће фудбала иста судбина чека и неке суперлигаше.

        За сада је под сумњом само меч између Новог Пазара и Спартака, али је на Теразије 35 из UEFA стигао допис, да је и једна утакмица 21. кола елитног такмичења под истрагом. Уколико се утврди да је било нечасних радњи, нема сумње да ће и суперлигаши бити кажњени од стране Дисциплинске комисије ФСС.

        - Рекао сам већ да се само нико не заноси и мисли да су под лупом били само клубови Прве лиге. Не, све гледамо и пратимо, наравно и клубове Супер лиге. Нико неће проћи некажњено уколико се установи да је било нечасних радњи - истакао је Славиша Кокеза, председник ФСС.

        Да ли сте размишљали да ФСС преузме такмичење од Заједнице Супер лиге?

        - Нисмо размишљали, али све је релативно. Разговарамо са клубовима о многим стварима, међутим, о преузимању такмичења нисмо.

        Већ је извесна промена система такмичења, шта би то конкретно подразумевало, како ће се играти Супер лига?

        - Недавно смо разговарали са клубовима Супер лиге о промени система, неколико њих је за лигу од 16 клубова, али има доста оних који сматрају да је 14 тимова у елитном рангу довољно. Биће још разговора, али извесно је да ће промена бити од сезоне 2018/19 - закључио је Славиша Кокеза, председник Фудбалског савеза Србије.

        Нисам задовољан у потпуности репрезентацијом

        Репрезентацију Србије очекују велики изазови у 2017. прву утакмицу играју суперлигаши у Сан Дијегу 29. јануара, а онда у марту А селекција игра против Грузије. Мислите ли да у овој години има још простора за напредак у игри репрезентације?

        - Мислим да је ово пре питање за Горана Буњевчевић или Саву Милошевића, могу само да коментаришем број, до сада освојених бодова. Да ли сам задовољан? И нисам баш у потпуности.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари