Кокеза: Има ко мисли о селектору „Орлића“

ИМАМ ПУНО ПОВЕРЕЊЕ У ГОРАНА БУЊЕВЧЕВИЋА И ЊЕГОВЕ САРАДНИКЕ, УСКОРО ИМЕ СТРАТЕГА

Аутор: Неша Петровић

        Тврдо језгро фудбалске Србије окупирало је обалу Средоземног мора. Од Лимасола, преко Ларнаке и Пафоса, све до Аја Напе. Јављају се идеје, шаљу предлози, покрећу иницијативе. Од јуче постоје услови и за доношење одлука. Правоснажних и необоривих.

        Председник ФСС Славиша Кокеза, у друштву једног од својих блиских сарадника Уроша Зековића, допутовао је на Кипар да се лично увери како теку припреме суперлигаша за пролећни део првенства.

        Због близине хотела, први човек српског фудбала најпре је посетио експедицију Чукаричког и задржао се у дужем разговору са челником клуба Драганом Обрадовићем, спортским директором Владимиром Матијашевићем и тренером Ненадом Лалатовићем.

        Била је то прилика да стратег тима са Бановог брда још једном, овога пута на праву адресу, упути апел и понуди доказе да није заслужио драконску суспензију.

        Кокеза је саслушао аргументе, али је сасвим јасно да ће завршну реч имати Комисија за жалбе ФСС која ће ускоро обавестити Лалатовића о коначној одлуци.

        „Допутовали смо у уторак летом преко Атине. Искористићемо данас прилику да погледамо једно полувреме утакмице коју Чукарички игра против Урала и да стигнемо на други део сусрета између Партизана и Левског. Враћамо се већ за два дана и нећемо моћи да видимо на делу Црвену звезду, али за среду увече планирамо једну заједничку вечеру са челницима свих наших клубова који тренутно бораве на Кипру“, изјавио је Кокеза колумнисти МОНДА Небојши Петровићу.

        Ето прилике за дискусију и сучељавање мишљења. О свему. Наставку сезоне, промени система такмичења, Лиги „Б“ тимова, квоти странаца... Можда председник Савеза добије и занимљив предлог за наследника Томислава Сивића.

        „Не. То није посао клупских функционера. Има ко размишља о селектору младе репрезентације. То чак није ни у мојој надлежности и имам пуно поверење у Горана Буњевчевића и његове сараднике. Не слажем се са вама да каснимо са избором. Заказали смо састанак Извршног одбора и ускоро ћете сазнати име стратега који ће водити „Орлиће“ на Европском првенству у Пољској“, рекао је Кокеза.

        Тачно тако. Није толико битно да ли се касни са инаугурацијом. Много је важније да не буде поново решење на кратке стазе. Ваљда је Додић довољан наук.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари