РФС: Клубови са Крима у трећој руској лиги

ЧЛАН ИЗВРШНОГ КОМИТЕТА СЕРГЕЈ СТЕПАШИН РЕКАО ЈЕ ДА СУ „МОГУЋЕ КАЗНЕ ЗА САВЕЗ”, АЛИ ДА РФС „НЕМА СУМЊЕ” ДА ТО ТРЕБА ДА УРАДИ

        Фудбалски клубови са Крима, полуострва које је припојено Русији, ће ове сезоне играти у трећој руској лиги.

        Фудбалски савез Русије (РФС) навео је да ће три клуба са Крима - Севастопољ, Жемчужина са Јалте и Таврија из Симферопоља играти у трећој руској лиги.

        Портпарол Фудбалског савеза Украјине Павел Терновој рекао је агенцији Асошиејтед прес да Русија нема право да управља фудбалом на територији коју Украјина сматра својом и позвао је Европску фудбалску унију (UEFA) и Светску фудбалску федерацију (FIFA) да реагују.

        - Ми не можемо да радимо посао FIFA и UEFA. Надамо се да ће у блиској будућности те организације предузети одговарајуће кораке - рекао је он.

        Упитан да ли би руски савез могао да буде кажњен, Терновој је рекао да „Фудбалски савез Украјине не жели да руски фудбал буде уништен”.

        - Наша федерација жели правду и одсуство политике у фудбалу, у Русији и на Криму - рекао је он.

        Члан Извршног комитета РФС Сергеј Степашин рекао је да су „могуће казне за Савез” ако Русија покуша да укључи у своје лиге клубове са Крима, али да РФС „нема сумње” да то треба да уради.

        Он је додао да РФС жели да министар спорта Виталиј Мутко, који је члан Извршног комитета FIFA, лобира код председника те организације Сепа Блатера о питању клубова са Крима.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари