Клоп: Жељко Бувач најбољи тренер планете

ЖЕЉКО ВОЛИ ДА РАЗВИЈА ДРУГАЧИЈЕ МЕТОДЕ ТРЕНИНГА И ЈОШ УВЕК МЕ ЗАДИВЉУЈЕ СВАКИ ДАН

Јирген Клоп и Жељко Бувач

        Менаџер Ливерпула Јирген Клоп изјавио је да је за његове успехе најзаслужнији помоћник Жељко Бувач, којег је окарактерисао као најбољег на свету.

        У опширном интервјуу за немачки „Spox.com“ Јирген Клоп је између осталог подвукао да је за успех сваке екипе заслужан квалитетан тренинг.

        „Ми и даље верујемо да је тренинг основа свега, а Жељко Бувач је најбољи тренер на свету“, изјавио је менаџер Ливерпула.

        Он је рекао да Бувач, којег је Фудбалски савез Републике Српске именовао селектором репрезентације, свакодневно одушевљава све на „Енфилду“.

        „Жељко воли да развија другачије методе тренинга и још увек ме задивљује сваки дан. Седимо у канцеларији, разговарамо о приступу на наредном мечу, а онда Петер Кревиц те идеје спроведе на практичном тренингу“, пренео је „Гоал.цом“.

        Немачки стручњак, који је у каријери водио Мајнц и Борусију Дортмунд, признао је и да му је лакше кад Ливерпул не игра у међународним такмичењима.

        „Разлика је као дан и ноћ. Иако бисмо волели да играмо у Европи, такође нам је велика предност што не играмо. То су два сасвим различита посла, када можеш да тренираш целе сезоне и кад мораш да се носиш са гомилом утакмица, па заправо и не стигнеш да одрадиш посао за један меч до краја“.

        Бувач је рођен 1961. године у Омарској код Приједора, а у играчкој каријери пет година је носио дрес бањалучког Борца, тачније од 1986. до 1991.

        Потом је играо у Немачкој, за Рот Вајс, Мајнц и Нојкирхен, а са Клопом је био и у Мајнцу, Дортмунду и сада Ливерпулу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари