Кадеткиње славиле на почетку квалификација

САВЛАДАЛЕ РУМУНИЈУ, РАНИМ ГОЛОМ ВЕЋ У 13. МИНУТУ, ШТО ЈЕ БИЛО ДОВОЉНО ЗА ПОБЕДУ

Женска кадетска репрезентација Србије

        Женска кадетска репрезентација Србије забележила је победу на старту квалификација за Европско првенство.

        Изабранице Сузане Стојановић савладале су вршњакиње из Румуније минималним резултатом, па им је сада неопходна још једна победа из наредна два меча (Украјина и Белгија) како би сачекале жреб за елитну рунду квалификација.

        Најбоље кадеткиње Србије добро су отвориле меч јер су већ у 13. минуту дошле у вођство, после асистенције Николине Плавшић и реализације Анђеле Фрајтовић, а испоставило се да је то било довољно за сва три бода.

        Имала је Србија контролу игре, али и Румунке су се показале као веома озбиљан ривал. У наставку су прве дошле до прилике, али Сара Цетиња је излазила као победник из дуела са румунским играчицама.

        Неизвесност по питању исхода потрајала је до последњег минута меча, али на крају су наше девојке могле да се радују јер су оствариле веома вредну победу која их је приближила циљу, а то је пласман у елитну рунду квалификација за Еуро.

       „Нисам задовољна нашом игром, овај тим може много боље. Али с обзиром да имамо много нових играчица, резултат је добар. Осетио се притисак код млађих играчица, урадићемо анализу и помоћи овој деци да играју бољи фудбал него што је то сада био случај. Треба нам и време, али добро је да смо победили јер ће нам победа донети самопоуздање“, рекла је селекторка Сузана Станојевић.

        У другом мечу Белгија, која је фаворит у групи, лако је савладала Украјину 4:0 (3:0).

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари