Још један дерби прве фазе СП: Немачка-Португал

УТАКМИЦA ПОЧИЊЕ У 13Ч ПО ЛОКАЛНОМ ВРЕМЕНУ (18Ч ПО НАШЕМ),

А СУЂЕЊЕ ЈЕ ПОВЕРЕНО СРПСКОМ СУДИЈИ МИЛОРАДУ МАЖИЋУ

        Немачка је једно време играла фантастичан фудбал, одушевљавала баш попут Бајерна у клупским такмичењима, али је то време прошло. Оптимизам и еуфорија се могу пронаћи тек у траговима, а далеко највећи оптимиста је њихов селектор Јоаким Лев.

        „Можемо да догурамо далеко на Мундијалу. У доброј смо форми и није нас лако победити. Спремни смо потпуно и што је најважније, сви су здрави“, изјавио је пред дуел са Португалом селектор „панцера“.

        Само поглед на избор играча открива много чудних ствари. Прва је да ће Немци играти без класичних бекова, са четири штопера испред голмана Нојера.

        У средини терена ће Лев пробати са Ламом који је на позицији задњег везног одрадио добру сезону у Бајерну, а друштво би му могао да му прави Кедира. Његова форма је потпуна непознаница, с обзиром на то да је пропустио готово целу сезону због тешке повреде колена.

        Форма Озила је, нажалост, позната. Играч Арсенала је био најгори на терену против Камеруна, па је испраћен звиждуцима приликом замене. Чини се да би утакмицу могао посматрати са клупе.

        Немци ће заиграти без класичног нападача, а улогу најближег португалском голу имаће Милер. На крилним позицијама би неред требало да праве Подолски и Шурле.

        На другој страни Португал је одрадио добре припреме, а нису изостали ни резултати. С обзиром на то да у тим мечевима нису рачунали на неке играче, много је важније како се радило на тренингу.

        Данас ће заиграти у класичној формацији 4-3-3, коју готово увек практикују. Једина диелма (ако је уопште и била) јесте ко ће играти на позицији централног нападача. Постига је ту добио предност, иако је Алмеида постигао два гола у последњој пријатељској утакмици. Бенто не воли много да мења и експериментише, па се одлучује за игру „на сигурно“.

        Проблем за екипе могло би представљати време одигравања утакмице (у 13 часова по локалном времену), а суђење је поверено српском судији Милораду Мажићу. Он је на 61 интернационалној утакмици у просеку делио 4,46 жутих картона.

        Немачка и Португал последњи пут су се састали на ЕУРО 2012. године и „панцери“ су однели победу резултатом 1:0.

        Када је реч о прогнози, Немци не изгледају добро као неких претходних година и због тога не предствљају велике фаворите. Португал има добру шансу да у првом мечу на Мундијалу извуче нерешен резултат.

        Мондo
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари