Јелена Чанковић - „женски Нејмар“ из Суботице

НАЈВЕЋИ ТРАНСФЕР У ИСТОРИЈИ ЖЕНСКОГ СРПСКОГ ФУДБАЛА,

ИГРАЧИЦА СПАРТАКА КАРИЈЕРУ ЋЕ НАСТАВИТИ У БАРСЕЛОНИ!

Јелена Чанковић

         Досадашња играчица женског фудбалског клуба Спартак из Суботице Јелена Чанковић каријеру ће наставити у шпанској Барселони. Прелазак Чанковићеве у Барселону представља најзвучнији трансфер у историји женског српског фудбала.

         „Пресрећна сам. Барселона је веч дуже време показивала интересовање за мој аганжман, проблем је био у чињеници да нисам пунолетна, али с обзиром да ускоро пуним 18 година, стекао се услов да се транфер реализује. Задовољна сам условима и амбијентом који ми је Барселона понудила, заиста ми је срце пуно што ћу бити део тако великог клуба“, рекла је Чанковичева. Она је додала да јој је жао што напушта Спартак и бивше саиграчице.

         „Спартак ми је много дао у ових пар година и не кријем да ће увек бити у мом срцу. Много ми је тешко што напуштам моје другарице из Спартака, али верујем да ће оне наставити да постижу добре резултате, увек ћу бити уз њих“, поручила је Чанковићева.

         Спортски директор Спартака Бојан Арсић рекао је да ће овај трансфер отворити нову еру у домаћем женском фудбалу, померити границе и отворити врата и другим играчицама из Србије.

         „Чанковичева је бисер српског женског фудбала и девојка која је својим играчким квалитетима заслужила место у једном од највећих европских клубова. Оставила је дубок траг, дала је велики допринос у постизању сјајних клупских резултата и исписала је историју клуба златним словима. Поносни смо на Јелену, хвала јој за све што је дала клубу, сигурни смо да ће својим играма и мајсторијама одушевити Европу“, закључио је Арсић.

         PTC
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари