Једини прави новајлија: Мијаиловић

ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ СА ИРСКОМ 15. АВГУСТА

- СИНИША МИХАЈЛОВИЋ ПРВИ ПУТ ПРЕД БЕОГРАЂАНИМА

  • Имамо 13 до 15 играча који су окосница репрезентације а у зависности од ривала придодаваћемо нека нова имена. Циљ је да се пласирамо на СП. Уколико не успемо, кривица је моја, ако успемо, заслуге су играча и ФСС - нагласио је Михајловић
  • Михајловић тражиће од играча да у репрезентацији увек играју максимално, а не колико треба: Нека се угледају на наше ватерполисте. У светском врху су и зато - нагласио је - што у свакој утакмици играју максималано

        СЕЛЕКТОР фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић одредио је играче на које рачуна за пријатељску међународну утакмицу против Републике Ирске, 15. августа у Београду.

        То ће бити прва утакмица коју ће водити Михајловић у Београду после преузимања националног тима и слабог старта у пријетељским утакмицама уочи почетка минулог Европског првенства.  

        На списку Михајловића се налазе - голмани: Владимир Стојковић (Партизан), Жељко Бркић (Удинезе, Италија), Дамир Кахриман (Таврија, Украјина)

        Одбрана: Никола Максимовић (Ц. звезда), Милан Бишевац (Пари Сен Жермен, Француска), Бранислав Ивановић (Челзи), Невен Суботић (Борусија, Дортмунд, Немачка), Матија Настасић (Фиорентина, Италија).

        Средина терена: Душан Баста (Удинезе, Италија), Немања Томић (Партизан), Александар Игњовски (Вердер, Бремен, Немачка), Милош Нинковић (Динамо, Кијев), Иван Радовановић (Аталанта, Италија), Срђан Мијаиловић (Ц. звезда), Александар Коларов.

        Нападачи: Душан Тадић (Твенте, Холандија), Зоран Тошић (ЦСКА, Москва), Здравко Кузмановић (Штутгарг, Немачка), Филип Ђуричић (Херенвен, Холандија), Лазар Марковић (Партизан) и Дејан Лекић (Генчелбирли, Турска).

        - Ово нам је последња проба пред почетак квалификација - рекао је Михајловић на конеференцији за медије.- Позвао сам двојицу нових у односу на пријатељске мечеве, Стојковића и Нинковића. Рачунао сам и на Миралема Сулејманија, али је процена људи из клуба да је још рано да га оптерећујемо после дугачке паузе због повреде. Срђан Мијаиловић је профил играча какав је неопходан репрезенцији. Лазар Марковић је добио шансу, али мора у репрезентацији да игра другачије него у клубу.

        Михајловић је истакао да је разочаран играма фудбалера Црвене звезде и Партизана у квалификацијама, као и да је  проблем ове селекције - напад:

        - У шпицу имамо само Лекића, тако да може да се догоди да играмо и без правог истуреног нападача. Врата репрезентације, међутим нису затворена  Жигићу и Јовановићу, али они пре свега морају да се наметну головима у својим екипама.  И Фејса може да дође на листу за квалификационе мечеве, врата отвара сам добрим играма.  Имамо 13 до 15 играча који су окосница репрезентације  а у зависности од ривала придодаваћемо нека нова имена. Циљ је да се пласирамо на СП. Уколико не успемо, кривица је моја, ако успемо, заслуге су играча и ФСС - нагласио је Синиша Михајловић.

        Селектор Михајловић тражиће од играча да у репрезентацији увек играју максимално, а не колико треба:

        - Нека се угледају на наше ватерполисте. У светском врху су  између осталог и зато што у свакој утакмици играју максималано. Само тако може да се дође до успеха. 

        Сусрет против Републике Ирске, која је недавно била учесник Европског првенства у Украјини и Пољској, биће последња провера државног тима Србије пред почетак новог циклус такмичења квалификација за Светско првенство у Бразилу 2014..

        Србија се налази у групи са Хрватском, Белгијом, Шкотском, Македонијом и Велсом.

        Први сусрет у квалификацијама Србија има 7. септембра против Шкотске на гостујућем терену. Четири дана доцније ,,бели орлови" ће први пут бити домаћини, када ће у Београду дочекати Велс..

        Припреме почињу у понедељак 13. августа у 12 часова у Старој Пазови.

        (Инфо центар)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари