Ивановић: Муслину хвала - велико као Русија

О ЊЕМУ НЕ МОГУ ДА НАЂЕМ ДОВОЉНО ЛЕПИХ РЕЧИ, РЕКАО ЈЕ КАПИТЕН РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ

Бранислав Ивановић и Славољуб Муслин

        Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић захвалио се доскорашњем селектору Славољубу Муслину за све што је учинио за национални тим.

        Муслин је недавно раскинуо уговор са Фудбалским савезом Србије, иако је одвео екипу на Светско првенство, због, како је рекао, уплитања у селекторски посао.

        Од тог тренутка, па све до прве конференције за медије пред пријатељске утакмице у Азији, нико од играча није ни реч изустио о Муслину, па је Ивановић први прокоментарисао смену.

        „Могу да кажем своје мишљење. Што се мене лично тиче, о Муслину не могу да нађем довољно лепих речи, због ствари које је урадио за моју каријеру. Њему велико хвала, као Русија. Што се тиче политике Савеза - наравно да смо ми овде сви за добробит фудбала, како би наши резултати били што бољи. Надамо се у будућности још бољим резултатима, игри и изазовима“, рекао је Ивановић.

        Он је пожелео много среће Младену Крстајићу који ће водити екипу против Кине и Јужне Кореје.

        „Много среће вршиоцу дужности селектора, ми смо ту као екипа да његов посао буде што лакши. Настављамо пут ка Русији и пријатељске које ћемо играти до Мундијала ће нам служити да се упознамо са што више различитих екипа и профила“, додао је Ивановић.

        Дефанзивац Зенита је одбацио приче о томе да Србија треба „да ужива у фудбалу“, већ је рекао да је главни циљ резултат.

        „Мислим да се мало ми сви заносимо. Једна ствар је остварити резултат, а друга играти лепо. Могу на прсте да набројим утакмице које смо одиграли у том смислу на врхунском нивоу. Мислим да смо екипа која је достигла свој максимум, али морамо да направимо још много тога да бисмо урадили нешто на Светском првенству. Направили смо успех, треба да се припремимо са позитивном дозом притиска, да уживамо у раду. Мислим да смо мало пореметили атмосферу, али та атмосфера ће се брзо вратити добрим резултатима“.

        У Русији следећег лета читаву генерацију очекује највећи испит у каријерама.

        „Светско првенство је нешто тотално другачије. То је утакмица против Грузије, само са много бољим противницима. Тамо је за све свака утакмица као финална. Психички треба бити стабилан и спреман. Као екипа смо показали да можемо много, али смо приказали и лоше стране. То на Мундијалу не сме да се дешава. Морамо да направимо позитиван набој, много ствари да учинимо да бисмо се надали било каквом резултату. Нисмо можда ни свесни тог успеха, морамо да пробијемо своје лимите, све је до нас. Ми смо ти који на терену играмо фудбал 11 на 11. Што се нас лично тиче, ми смо у овом тренутку битни и од нас зависи резултат репрезентације“, закључио је капитен „Орлова“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари