Ивановић: Мора да се зна ко, кад и како игра

ПРОБЛЕМ И НЕУИГРАНОСТ ОДБРАМБЕНЕ ЛИНИЈЕ,

ЈЕР СЕ ЧЕСТО МЕЊАЈУ ДЕФАНЗИВЦИ У ПОСТАВИ

     Француска- Србија

       „Треба нам уиграност, да месец дана радимо заједно, изгледали бисмо много боље. Наравно, то је немогуће, тешко је урадити тако нешто. Али, треба брзо да се мењамо из клуба у репрезентацију и ово што смо до сада направили замрзнемо у главама и наставимо у октобру и новембру, да победимо утакмице које нам предстоје“, рекао је Ивановић.

        Србија је у петак против Јерменије, тек у шестом колу, забележила прву победу у квалификацијама за Европско првенство, док је у понедељак изгубила од Француске у пријатељском сусрету.

        Ивановић је утакмицу са Француском, у којој је његова екипа поражена са 2:1, оценио као позитивну.

        „Како је утакмица одмицала, имали смо све више самопоуздања. У другом полувремену смо доминирали, имали смо своје шансе и види се напредак. Видело се колико можемо да напредујемо. Ипак, две различите ствари су када се игра под притиском и без њега“, навео је Ивановић.

        Србија је губила 0:2 од Француске после 25 минута, а Ивановић је рекао да му смета како тим почиње утакмице у последње време.

        „Имали смо дозу страха, нисмо почели како је требало. Највише ми смета тих првих 20 минута, почнемо да играмо тек кад примимо голове. То су ствари које можемо да поправимо. Морамо да се стиснемо и да направимо групу на терену, како противници не би могли да нас пробију. Првих пола сата било које утакмице је најважније и треба да се издржи“, казао је капитен српског националног тима.

        Према његовим речима, један од проблема је и неуиграност одбрамбене линије тима, с обзиром на то да се често мењају дефанзивци у постави.

        „Да би екипа направила нешто, мора да се зна ко, кад и како игра. Цео овај циклус нисмо одиграли две или три утакмице заједно у последњој линији. То је битно за екипу да би функционисала на прави начин“, додао је Ивановић.

        Ивановић је у последња два сусрета играо у штоперском тандему са Урошем Спајићем, коме су то биле до сада једине утакмице у А репрезентацији.

        Упитан да коментарише Спајићеву игру, Ивановић је рекао да му је тешко да оцени оног ко игра поред њега.

        „Спајић је будућност ове репрезентације. Прве утакмице у репрезентацији никоме нису идеалне. Он је пар пута лоше интервенисао, али је исто тако показао колико добар може да буде у појединим моментима. На њега се озбиљно рачуна у будућности“, рекао је Ивановић.

        Он је додао да му је драго када у репрезентацији игра штопера, јер тако више може да помогне млађим саиграчима.

        „Када играм штопера осећам се сигурно јер могу више да помогнем младим играчима који играју са моје леве или десне стране. Када екипа буде имала више самопоуздања, моћи ћу више да се укључујем у напад“, казао је Ивановић.

        Репрезентација Србије ће се следећи пут окупити у октобру, када ће играти против Албаније и Португала у завршници квалификација за континентални шампионат.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари