Ивановић: Имамо базу, надам се пласману на ЕП

СВИ МОЈИ ПЛАНОВИ СУ ВЕЗАНИ ЗА КЛУБ И НАДАМ СЕ ДА ЋУ И ПОСЛЕ ИГРАЧКЕ КАРИЈЕРЕ ОСТАТИ У ФУДБАЛУ, КАЖЕ КАПИТЕН СРБИЈЕ

Бранислав Ивановић

         Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да је доскорашњи селектор Синиша Михајловић током квалификација за Мундијал у Бразилу 2014. направио добру базу за будућност.

         - Квалификације смо почели као нова и млада екипа. Направили смо помаке из утакмице у утакмицу и последњих шест месеци играли јако добро. Међутим, те пола године није било довољно, за циклус од две године, да би се остварио успех и пласман на СП. Направили смо добру базу као залог за будућност и надам се да ћемо да се пласирамо на ЕП у Француској - рекао је Ивановић за Међународни радио Србија.

         Искусни фудбалер Челсија навео је да је за новог селектора најважније да га играчи прихвате.

         - Најбитније је да сви прихвате његов начин рада, да се направи добра атмосфера. Репрезентација је специфична јер никад нема довољно времена за заједничке тренинге и све се своди на окупљања од неколико дана. Зато је битно да се створи позитиван набој код свих, не само у фудбалској организацији него и код навијача. Изузетно је битно да поново створимо тај култ репрезентације.

         Ивановић је рекао да има неколико лепих ствари по којој ће памтити 2013. годину.

         - Постигао сам гол у финалу и тиме је мој клуб освојио Лигу Европе. Памтићу и утакмицу против Хрватске у Београду где смо одиграли феноменално. Остаје тај мали жал што нисмо победили, али смо показали да наша репрезентација има перспективу.

         Ивановић је навео да му је изузетно драго што у клубу сарађује са тренером Жозеом Мурињо.

         - Феноменалан је и велико је задовољство радити са њим. Истовремено је и изузетно тешко јер је Мурињо човек који у сваком моменту жели само резултат, само му је то на уму. Човек који у свакој утакмици тражи још више од тебе, да будеш бољи и да напредујеш. Притисак је заиста велики, али то је нормално у великом клубу.

         Иако ускоро пуни 30 година Ивановић још не размишља о завршетку играчке каријере.

         - Сви моји планови у блиској будућности су везани за клуб у ком играм и надам се да ћу, ако будем имао могућности, а жељу имам свакако, пробати да и после играчке каријере останем у фудбалу. Још нисам одлучио чему ћу тад да се посветим, али бих волео да то буде везано за фудбал - закључио је Ивановић.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари