Хрватски медији: Репрезентација немоћна и јадна

ЕКИПА ИЗГЛЕДАЛА И ИГРАЛА ПО ОНОЈ МАНЏУКИЋЕВОЈ НАКОН РЕМИЈА ПРОТИВ СРБИЈЕ: „НИСМО СХВАТИЛИ СЕЛЕКТОРА“

        Хрватски медији су оштро критиковали игру своје репрезентације на Светском првенству у Бразилу и селектора Нике Ковача, после пораза од Мексика (1:3) и елиминације са Мундијала.

        Репрезентација Хрватске синоћ је изгубила од Мексика са 1:3 у утакмици трећег кола Групе А на Светском првенству и такмичење завршила у првој фази.

        Под насловом „Нико екипа ти је без везњака, а игра безвезна”, портал Индекс је почео анализу рада домаћег Савеза.

        - Наставак континуитета у Савезу по којем је кључни критеријум за новог селектора тај да је тренерски почетник и Мамићев поузданик (Славен Билић) или његов партнер из црно-црне коалиције (Игор Штимац), настављен је и доласком браће Ковач, које с Мамићима веже кумство и пријатељство - навео је Индекс.

        Играчи ни овог селектора „нису схватили”, а у три утакмице на којима је водио екипу на СП, навијачи Хрватске нису имали претераних разлога за смех, барем не од среће, јер је три пута мешао тим, пише Индекс.

        - Екипа је против Мексика изгледала и играла по оној Манџукићевој након ремија против Србије: „Нисмо схватили селектора“. Невидљиви нападач вероватно је исто мрмљао у браду и против Мексика, јер на утакмици у којој је све требало бити подређено нападу, голу и победи, био је потпуно одсечен - наводи се.

        Јутарњи лист навео је да су „ватрени доживели тужан крај” и писао о „варљивој статистици” и „зеленом” Ники Ковачу који је „пао на поправном”.

        - Хрватска је више држала лопту у поседу - 55 одсто напрема 45 Мексика. Имали смо и више тачних додавања - 376 наспрам 299, али на сајту FIFA пише резултат 3:1 за Мексико. Изгледала је Хрватска немоћно и јадно, баш као и пре 12 година у Јапану - навео је Јутарњи.

        - Оно што није успео као играч, Нико Ковач није ни као тренер, 16 година смо чекали пролаз у други круг Светског првенства, веровали да је ова генерација та. Да је стигло вријеме. Али није… Неће то вече остати упамћено по храброј игри, пре по великом посртању Ракитића, Перишића, Манџукића. Лука Модрић „пробудио“ се у другом делу и таман кад је изгледало да ствари иду на боље, Лука је „заспао“ - пише лист.

        Хрватски медији осврнули су се и на писање светских медија о елиминацији „ватрених” са Светског првенства.

        - Мексико је и седми пут узастопно прошао групу, а Хрватска је поново разочарала своје навијаче - пише Вол стрит џорнал, који наводи да су посебно разочарали хрватски нападаци.

        - Звезда Бајерна Манџукић није упутио ударац према голу, у првом делу пипнуо је лопту само девет пута, а хрватски голман Стипе Плетикоса дупло више. Ветеран Ивица Олић се брзо уморио, а средином другог дела хрватска игра се распала - пише лист.

        Ројтерс је навео да је хрватска екипа била борбена, али безидејна, поготово у нападу.

        - Хрватска је изгубила од Мексика јер се превише уздала у искуство својих нападача, а екипи је недостајало свеже крви, младих и полетних играча. Рупе у хрватском тиму су биле очите и нису их могле закрпити ни звезде попут Модрића или Манџукића, па ни победа над врло слабим Камеруном - навео је Ројтерс.

        Спортски журнал
 
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари