Гудељ: Земља на чију химну се увек најежим

РЕД ЈЕ НА НАС ДА НЕШТО НАПРАВИМО, А ПЛАСМАН НА СП БИ СВАКАКО БИО РЕЗУЛТАТ ВРЕДАН ПАЖЊЕ…

Немања Матић и Немања Гудељ

        Још само један корак па да сан постане јава!

        Фудбалској репрезентацији Србије потребна је једна победа у преостале две утакмице квалификација да би се пласирала на Светско првенство у Русији наредног лета.

        Ривали су већ отписане Аустрија у Бечу (петак) и Грузија у Београду (понедељак).

        „Ред је на нас да нешто направимо, а пласман на Светско првенство би свакако био резултат вредан пажње“, изјавио је за Мондо Немања Гудељ, алудирајући на дочек организован у понедељак увече српским одбојкашицама које су освојиле Европско првенство.

        Далеко од тога да очекујемо „Орлове“ догодине на крову света или да то ико најављује, већ би заиста сам пласман на велико такмичење после осам сушних година био заиста огроман успех наших фудбалера.

        Зато су и сви нестрпљиви да прво место у групи буде „оверено“ у Бечу.

        „Радимо на томе да у петак завршимо све. Даћемо максимум да добијемо утакмицу, али и да не буде тако, остаје нам још једна шанса. Надам се, ипак, да нам она неће требати“, прижељкује Гудељ три бода у Аустрији.

        Домаћин ће се „Орловима“ супротставити у повредама ослабљеном саставу, а „најзвучнији“ је изостанак Давида Алабе из Бајерн Минхена.

        „Имали смо већ састанак са стручним штабом и речено нам је ко све неће играти из њиховог тима. Нема разлога да размишљамо о њима. Они су свакако добра екипа, али ми гледамо само себе и ако тако остане, не би требало да буде проблема“.

        Пошто је одрастао у Холандији и тамо направио прве фудбалске кораке, постојала је прича да би Немања Гудељ могао да игра за „лале“. То се, ипак, није догодило, а по тренутном стању ствари - добро је, пошто ће Србија највероватније играти догодине на Мундијалу, док је Холандији потребно чудо да у преостале две утакмице надокнади три бода мање од Шведске, а четири од Француске.

        „Не играм ја за Србију због резултата, већ је то моја земља. Земља у којој сам рођен и на чију химну се увек најежим, док то не би био случај да играм за Холандију. Дакле, нисам одабрао Србију водећи се резултатима, него срцем“.

        Клуб у којем наступа Гудељ, Тјанђин Теда, четири утакмице пре краја сезоне бори се за опстанак у најјачем рангу кинеског фудбала, мада је циљ био место у средини табеле.

        „Јесте, планови су били другачији него што је тренутна ситуација, али верујем да нећемо испасти. Распоред нам иде на руку“, оптимиста је 25-годишњи везиста.

        У случају да му се жеља не оствари и екипа испадне у нижи ранг, Гудељ би могао да угрози статус репрезентативца.

        „Сигурно је да бих као члан кинеског друголигаша умањио шансе да ме селектор зове, а то је нешто што никако не желим у години када иде Светско првенство. У случају да клуб испадне, вероватно бих разматрао одлазак, али не верујем да ће се ишта од тога догодити. Уверен сам да ћемо изборити опстанак, а онда ћемо видети шта даље“.

        За разлику од популарног Аргентинца Карлоса Тевеза, наш репрезентативац много позитивније прича о условима и квалитету у кинеском фудбалу.

        „Тевез се није снашао у Кини, није се прилагодио и несрећан је. Мислим да зато и даје тако јаке изјаве, не би ли га отерали. То што је причао о Кинезима као неталентованима за фудбал више је било из неке његове немоћи, него што је заиста тачно. Имају и они врло добрих и перспективних играча“, уверава нас Немања Гудељ.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари