Грујић верује у пласман „Орлића“ на ЕП 2017

ИМАЛИ СМО И ЈАЧЕ РИВАЛЕ ОД ИРСКЕ И СЛОВЕНИЈЕ, ТАКО ДА НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА ИХ СЕ ПЛАШИМО

Марко Грујић

        Марко Грујић уверен да ће тимски и индивидуални квалитет Србије бити превише за домаћина, у претпоследњем мечу квалификација за Еуро 2017.

        Млада репрезентација Србије у септембру је направила корак ка освајању другог места у Групи 2 квалификација за Европско првенство, али формат такмичења сада је такав да није важна само позиција у групи, већ и број бодова.

        Јер, на Еуро 2017 пласираће се директно победници свих девет група (у нашој је Италија завршила посао), а у бараж само четири најбоље другопласиране селекције, тако да уз домаћина, Пољску, турнир има укупно 12 учесника.

        То значи да ће „Орлићи“ у последња два кола водити борбу са Републиком Ирском (петак, 18.45) и Словенијом (уторак, 17.00), али и са свим екипама које претендују да буду вицешампиони осталих осам група.

        У најави утакмице на званичном сајту Фудбалског савеза Србије, пише да ће обе победе у финишу квалификација бити довољне за наступ у баражу.

       „Ова генерација је све важне утакмице одиграла на потребном нивоу. Нема разлога да тако не буде и сада“, истакао је Марко Грујић.

       „Орлићи“ су у Вотерфорд стигли ослабљени, без суспендованог „везисте“ Сергеја Милинковић-Савића и левог бека Немање Антонова, који се опоравља од вируса.

        Грујић верује да и без њих имамо јачи тим од Ираца, који су прошлог месеца у Новом Саду побеђени резултатом 3:2.

       „Имали смо и јаче ривале од Ирске и Словеније, тако да не би требало да их се плашимо, напротив. Бољи смо и тимски и индивидуално, само треба да пружимо максимум и резултат неће изостати“, не оставља дилему Марко Грујић.

        Последњи тренинг на програму је вечерас од 18.45 часова, у термину одигравања утакмице. Од 17.30 у петак играће Литванија и Словенија.

        ТАБЕЛА: Италија 23 (из девет мечева), Србија 17 (8), Словенија 15 (8), Ирска 12 (9), Литванија 6 (8), Андора 3 (10).

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари