„Гроф“ Божовић: Често ни победе не ваљају

ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ У НАЈАВИ МЕЧА ПРОТИВ ВОЖДОВЦА О РЕАКЦИЈИ ЕКИПЕ

НА РЕМИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

Миодраг Божовић

        Црвена звезда оставила је за собом кикс против Младости (2:2) и потпуно се окренула недељној утакмици против Вождовца (13 часова, ТВ Арена спорт).

        Захваљујући ремију Војводине и Партизана на „Карађорђу“, екипа Миодрага Божовића улази и у 19. коло са шест бодова предности у односу на тандем пратилаца, а тренер браниоца титуле поручује да утакмица против Лучанаца није пореметила његов састав.

        „Екипа је (тај реми) лагано поднела, зато што нисмо правили никакав велики притисак на играче, јер смо имали шест бодова и пре утакмице Партизана и Војводине, па се ништа није променило. Није било битно шта је било, већ шта ће да буде сада, а сада морамо да из преосталих утакмица извучемо максимум“, рекао је „Гроф“ на конференцији за новинаре на стадиону „Рајко Митић“.

        Упитан да ли, ипак, тај резултат подиже притисак уочи гостовања на тржном центру у Заплањској улици, Божовић одговара у свом стилу.

        „Притиска никаквог нема, бар никаквог специјалног. Има притиска који Звезда као клуб носи са собом. Ми имамо тај притисак пред сваку утакмицу. Овде се само рачунају победе, а често ни оне не ваљају“.

        На питање о снази следећег ривала и адаптацији на вештачку подлогу, шеф струке црвено-белих открио је да очекује тежак меч, против ривала који је у претходна три кола ухватио залет.

        „... Осим тога, први пут ћемо играти на вештачкој трави, тако да је питање како ћемо се тамо снаћи, али надам се да имамо квалитета и памети да победимо ту утакмицу и да будемо близу освајања јесење титуле“

        О Вождовцу је додао...

        „Има ту доста искусних играча, доста фудбалера који су играли у Партизану и њима ће овај меч бити додатни мотив. Што се њих тиче, мислим да игра највише зависи од Павловића, који је тамо један од искуснијих играча и игра изузетно у нападу и одбрани. Ту је и Дражић, изузетно интересантан играч и један од можда најбољих нападача у овој лиги... Вождовац уопште није наивна екипа, дуго нису били у форми, променили су тренера и нормално је да у таквој ситуацији долазе и нове игре и нове идеје, тако да неће бити лако“

„Првенство неизвесније, интересантније...“

        Док се ближи крај првог дела сезоне, предност Звезде у односу на најближе ривале дуго износи шест бодова. Да ли би таква разлика задовољила тренера шампиона и на зимској паузи?

        „Не бих био задовољан са плус шест, нормално. Ради се о томе да смо прошле године имали сезону која ће се тешко поновити. Ове године и Партизан и Војводина држе одстојање и играју много боље него прошле године, тако да је нормално да бих волео да будемо на већем одстојању, али ипак они пружају доста, доста квалитетне партије“.

        Божовић је био упитан и да упореди прошлосезонску и актуелну трку за титулу...

        „Првенство је много неизвесније него прошле године, појавиле су се екипе које могу свакога да изненаде, а ту пре свега мислим на Напредак, на Лучане, на Милановац... То су тимови који могу сваког да изненаде, а ту су и Чукарички, Војводина, Партизан, ми... Много је више екипа које могу да играју добар и интересантнији фудбал, а самим тим и много неизвеснији“, додао је тренер црвено-белих.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари