Фудбалска мапа Европе - овако стоје ствари…

КО ЈЕ ОБЕЗБЕДИО ДИРЕКТАН ПЛАСМАН, КО РАЗМИШЉА О БАРАЖУ, А КО ЋЕ ИМАТИ СЛОБОДНО ЛЕТО 2018.

Ове среде, дан после краја групне фазе, ствари у фудбалској Европи стоје овако
 

        Групна фаза квалификација за Светско првенство званично је завршена је на Старом континенту.

        Европа је у уторак сазнала имена победника свих девет група, који су директно изборили место на Мундијалу, заједно са домаћином, Русијом.

        У међувремену се прате и ишчекују резултати са других континената, па смо прошле ноћи сазнали да ће и Аргентина ипак директно отићи на Светско првенство, као и да ће репрезентација САД први пут пропустити најзначајније такмичење од 1986. године.

        Обавезе националних селекција за октобар су окончане, па ће комплетан списак учесника Мундијала бити озваничен у новембру, када ће у бити одиграно последње коло квалификација у Африци, као и међуконтинентални (Хондурас - Аустралија, Нови Зеланд - Перу) и европски бараж, у којем ће учествовати осам селекција: Швајцарска, Италија, Данска, Хрватска, Шведска, Северна Игрска, Грчка, Република Ирска.

        Жреб за европски бараж биће одржан у Цириху наредног уторка (17. октобар), прве утамице биће одигране од 9. до 11. новембра, а реванши од 12. до 14.

        У међувремену, екипе које су већ урадиле свој задатак на миру ће правити план припрема за Мундијал, размишљати о саставу за Русију и жребу за групну фазу, који ће бити одржан од 1. децембра у Кремљу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари