ФСС добија 900.000$ од америчке турнеје

СА БРАЗИЛЦИМА 4. ЈУНА У РИЈУ ИЛИ САО ПАОЛУ, ЗА ПРЕОСТАЛА ДВА МЕЧА

У ЊУЈОРКУ И ЧИКАГУ НЕКОЛИКО КАНДИДАТА

         Српских фудбалерa неће бити на Светском шампионату у Бразилу, али им као нека врста утехе остаје пријатељски сусрет 4. јуна са домаћином мундијала и петоструким шампионом света, у Рију или Сао Паолу.

         Челници Фудбалског савеза Србије (ФСС) су, како кажу, у прилици да бирају између јаких противника а углавном су то репрезентације које ће играти у Бразилу. За два упражњена термина на америчкој турнеји 26. маја у Њујорку и 31. маја у Чикагу, влада велико интересовање. По речима генералног секретара ФСС Зорана Лаковића разговори са неколико селекција су у завршној фази, а ФСС би од те три утакмице требало да заради 900.000 долара.

         Наравно, подразумева се да сви остали трошкови наше фудбалске експедиције буду покривени. Наши људи који живе у Чикагу и Њујорку - а тамо их има довољно да испуне и највећи стадион на свету - са нестрпљењем очекују да виде наше фудбалске асове.

         Прву утакмицу у овој години Србија ће одиграти са Републиком Ирском у Даблину 5. марта. Биће то добра прилика да проверимо снагу са јаким ривалом. Како „Политика” сазнаје постоји велика вероватноћа да на клупи „орлова” на том мечу седи Љубинко Друловић, селектор омладинске репрезентације која је у Литванији освојила титулу првака Европе. Председник ФСС Караџић такође озбиљно разматра могућност повратка Синише Михајловића на клупу Србије. Бивши селектор је тренутно тренер италијанске Сампдорије. Преговори између ФСС и Михајловића могли би да се наставе већ ове недеље. ФСС жели да до краја фебруара има јасну ситуацију. Уколико Сампдорија буде правила проблеме, а то би могло да се деси (имајући у виду уговор који подразумева рад на бар годину дана) онда ће се тражити друго решење. А ред на Теразијама могао би да буде дужи него икада…

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари