ФК НП: Првенство од почетка нерегуларно…

СРАМНО СУЂЕЊЕ У ДОБАНОВЦИМА БИЛО ВРХ ЛЕДЕНОГ БРЕГА, ТВРДИ СЕ У САОПШТЕЊУ НОВОПАЗАРАЦА

        Фудбалски клуб Нови Пазар саопштио је данас да је било покушаја да се одлука тог клуба о напуштању Прве лиге Србије злонамерно интерпретира и политизује, али да су бројни разлози утицали де се посегне таквим решењем.

        - Фудбалска јавност зна која су два клуба привилегована у Првој лиги и за њих је резервисан пласман у Суперлигу, а познато је и који клубови због „пријатељско-пословно-буразерских“ односа не смеју да испадну. Према томе, првенство је од почетка нерегуларно и ако се ово дешава у првом делу сезоне, питање је шта ће бити у завршници - навели су Новопазарци.

        У том клубу су истакли да су због лоших судијских одлука оштећени на четири овосезонске утакмице, а да је „срамно суђење Ђорђа Максимовића у Добановцима било врх леденог брега“.

        - Из авиона се види да је наш играч Дени Павловић први избио лопту, па је фудбалер Будућности натрчао на њега, али јасно је да је судија само чекао неки контакт да би показао на белу тачку. Много већи проблем од пенала је намера с којом је Максимовић дошао у Добановце, по задатку, на шта смо били упозорени. До 38. минута коректно је водио меч, вероватно верујући да ће развој догађаја на терену бити такав да неће требати да се превише брука. Како домаћин није могао да постигне гол, судија је бесрамно почео да „навлачи“, што је било тешко гледати. То више није био фудбал - тврде челници Пазара.

        Они су оценили да је судијски део најгори у фудбалској организацији, да се ради о „казненим експедицијама које деле правду онако како им је речено“.

        - По делегирању судија, може се наслутити на коју страну ће дувати ветар. О утицају кладионица боље да и не говоримо, то је посао за друге - додаје се у саопштењу.

        У доскорашњем суперлигашу су констатовали да су стадиони постали места за испољавање најприземнијих националистичких страсти, а да тога није био поштеђен ни Нови Пазар.

        - Вероватно смо најкажњаванији клуб у свим ранговима, најчешће је то било оправдано. Проблем је, међутим, у селективној арбитражи. Једни аршини примењују се за Пазар, други за остале. Увек смо се ограђивали од својих навијача због националистичких испада и скандирања, други то не желе или не смеју, свеједно је. После скандирања Ратку Младићу у Добановцима, али и на другим стадионима у Србији, те недостатка било какве реакције или осуде, јасно је да ће стадиони бити места за излив национализма и примитивизма. Кад се то деси у Новом Пазару, имамо тему о којој се пише данима, са несагледивим последицама. По сваку цену желимо да избегнемо такав сценарио и напуштамо лигу - појашњавају Пазарци.

        У саопштењу се наглашава да је Нови Пазар град спорта, а нарочито фудбала, као и да само за Фудбалски клуб Нови Пазар издваја око 400.000 евра годишње.

        - Трошкови су често били и знатно већи. Кључно је питање имамо ли право да бацамо толики новац, а да при том стрепимо сваке недеље да ће нам послати неког Максимовића који ће нас десетковати у сваком смислу. Немамо други начин да спречимо трошење толиких пара, осим да иступимо из лиге. Та средства ћемо преусмерити за развој фудбалске инфраструктуре и рад с млађим селекцијама, у ишчекивању бољих и праведнијих времена за наш фудбал - најавили су у новопазарском клубу.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари