ФК Нови Пазар иступа из „Прве лиге Србије”

ВЕРУЈЕМО ДА ЋЕ СКУПШТИНА КЛУБА ПОДРЖАТИ ОВУ ОДЛУКУ - СТОЈИ У САОПШТЕЊУ УПРАВНОГ ОДБОРА

Стадион Новог Пазара

        Управни одбор Фудбалског клуба Нови Пазар саопштио је да је на хитној седници донео једногласну одлуку о иступању из Прве лиге Србије, пошто не жели да учествује у потпуно нерегуларном такмичењу са унапред познатим победницима, у којем одлучују судије по директивама одређених људи и клубова.

        - Јучерашња утакмица у Добановцима кап је која је прелила чашу. Мало је рећи да је суђење Ђорђа Максимовића из Инђије било катастрофално. Домаћин је био бољи, али не би дошао до бодова да није било помоћи судија, за које смо од пријатеља добили информације да долазе по задатку и да је утакмица унапред завршена - наводе у пазарском прволигашу.

        Они су оценили да се главни судија Максимовић оглушио на скандирање ратном злочинцу Ратку Младићу вероватно због тога што на ту појаву нико не реагује ни на осталим стадионима.

        - Све то је довољан разлог да иступимо из даљег такмичења, како не бисмо узалудно трошили новац града. Очигледно је да улагање новца у српски фудбал представља потпуни промашај и сигуран губитак. Верујемо да ће Скупштина нашег клуба на заседању заказаном за 8. децембар подржати ову одлуку и да ће Нови Пазар напустити такмичење - додају Новопазарци.

        Утакмица 15. кола Прве лиге између Будућности и Новог Пазара завршена је резултатом 1:1, а гости су највише протестовали због једанаестерца досуђеног четири минута пре краја.

        Максимовић је на тој утакмици искључио штопера Пазараца Денија Павловића, као и тренера те екипе Марјана Живковића и физиотерапеута Јасмина Џоговића, а играчима гостујућег тима показао је девет од укупно 10 жутих картона.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари