FIFA суспендовала и Мишела Платинија!

ЗАТО ШТО МУ JE 2011. УПЛАЋЕНО 1,35 МИЛИОНА ФУНТИ,

НА ИМЕ КОНСУЛТАНТСКОГ ПОСЛА ЗА БЛАТЕРА

Мишел Платини

        Председник UEFA Мишел Платини, изгледа, иде стопама одлазећег председника FIFA Сепа Блатера, кога је планирао да наследи на највишој функцији у светском фудбалу!

        Како је саопштила FIFA, њена Етичка комисија је дан после условне успензије Блатера на 90 дана, исту меру одредила и Платинију, против којег је такође отворена интерна истрага.

        „Суспензија ступа на снагу одмах и подразумева забрану обављања свих активности у фудбалу. Она може бити продужена, највише за 45 дана, а о појединостима процеса не може да се дискутује до његовог завршетка, у складу са Етичким кодексом FIFA“, стоји на сајту Светске фудбалске асоцијације.

        Француз је под истрагом због тога што је на његов рачун 2011. године уплаћено 1,35 милиона фунти, на име консултантског посла који је за Блатера обавио девет година раније!?

        Осим Блатера и Платинија, на 90 дана је суспендован и генерални секретар FIFA Жером Валке, кога је сама FIFA претходно удаљила са посла.

        Блатера, који је на челу FIFA 17 година, до избора заказаних за 26. фебруар би требало да мења први човек афричког фудбала Иса Хајату, док би Платинијева задужења привремено требало да преузме Анхел Марија Виљар.

        Почасни потпредседник FIFA Чунг Монг Јун, који се кандидовао за новог председника, суспендован је на шест година и кажњен новчано, са 100.000 швајцарских франака. Функционер из Јужне Кореје био је под истрагом од јануара ове године.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари