FIFA покренула поступак против Луиса Суареза!

КАЗНА ЋЕ ЗАВИСИТИ ОД ИЗВЕШТАЈА МЕКСИЧКОГ СУДИЈЕ РОДРИГЕСА, КОЈИ НА САМОЈ УТАКМИЦИ НИЈЕ КАЗНИО УРУГВАЈСКОГ ФУДБАЛЕРА

Ђорђо Кјелини и Луис Суарез

         Репрезентативац Уругваја Луис Суарез могао би да се суочи са казном од 24 утакмице неиграња или двогодишњом суспензијом због тога што је угризао Ђорђа Кјелинија у мечу са Италијом, пишу светски медији, позивајући се на правила Светске фудбалске федерације (FIFA).

         Светска фудбалска федерација (FIFA) саопштила је да је покренула дисциплински поступак против репрезентативца Уругваја Луиса Суареза, зато што је у уторак увече током меча са Италијом ургизао Ђорђа Кјелинија.

         - Видео докази могу у великој мери да допринесу фер-плеју, под условодм да су дисциплински органи спремни да их користе, а требало би - написао је Блатер у фебруару у колумни за недељни магазин FIFA.

         Суарезова казна ће зависити од извештаја мексичког арбитра Марка Родригеса, који на самој утакмици није казнио уругвајског фудбалера.

         Уругвај је на крају победио 1:0 и пласирао се у осмину финала Светског првенства у Бразилу, док је Италија завршила такмичење.

         FIFA је саопштила да ће сачекати Родригесов извештај пре него што донесе оцену стања јер је то „стандардна процедура за сваку утакмицу” која се игра у оквирима те организације.

         Потпредседник FIFA Џим Бојс истакао је да та организација мора да испита Луиса Суареза.

         - Погледао сам инцидент неколико пута на телевизији. Нема сумње да је Суарез фантастичан фудбалер, али су његови поступци још једном довели до тога да буде оштро критикован. Нема сумње да FIFA веома озбиљно мора да се позабави овим инцидентом и да предузме све што сматра неопходним - рекао је Бојс британским медијима.

         Агенција АП указала је да постоји преседан на светским првенствима, када је реч о видео снимацима коришћеним при одлучивању о казнама.

         Репрезентативац Италије Мауро Тасоти је 1994. године на СП у утакмици са Шпанијом ударио лактом Луиса Енрикеа и прошао некажњено на утакмици, али га је FIFA касније суспедовала на осам мечева.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари