Енглези брује о „монструозној“ игри Матића

МОЖДА СРПСКИ ФУДБАЛСКИ „СТРУЧЊАЦИ“ ЗНАЈУ НЕШТО

ШТО ЕНГЛЕЗИ, ПА И ОСТАТАК СВЕТА НЕ ЗНА

Бранислав Ивановић и Немања Матић

         Немања Матић није ваљао нашем бившем селектору Синиши Михајловићу, овај момак није играо најважније мечеве у квалификацијама за Светско првенство у Бразилу.

         Епилог је јасан, Михајловић је одрадио уговор, зарадио паре, а из ФСС-а су нам протурили причу да „имамо екипу за будућност“. За шта смо остали ускраћени ове године видећемо ускоро, кад почне фудбалско лудило у Бразилу, земљи која живи за овај спорт.

         Мада, некима је много тога јасније после дерби меча Премијер лиге, у којем су се састали Манчестер Сити и Челзи. Веровали или не, Србија је имала четворицу представника на овом сусрету.

         Са једне стране Бранислав Ивановић и Немања Матић, са друге Александар Коларов и Матија Настасић. Меч је голом у 32. минуту решио Ивановић, капитен српске селекције, који ће сигурно бити у свим тимовима звезда које не учествују на СП.

         Биће ту места и за Немању Матића, о којем британски медији пишу хвалоспеве после сусрета на Итихаду. Прогласили су га за играча утакмице, он је централна тема специјалних емисија о овом дерби мечу.

         А како и не би био. Одиграо је Матић тек трећи меч од повратка у Челзи, а окарактерисан је као „играч средине терена који је потребан сваком топ тиму“. Уз подсећање да је плаћен седам милиона фунти више од Маруана Фелаинија.

         Е, такав играч није био потребан српском селектору. Није га било кад су играни одлучујући мечеви за пласман на Мондијал. А тамо ће играти поменути Фелаини, који јесте играч свестког калибра, али не толико добар као Матић.

         А после још слушамо председника Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића, који жели да задржи Михајловића на месту селектора. Заиста нема потребе за тим, кад са звездама као што су Ивановић, Матић, Коларов, Настасић, није успео да одведе селекцију на Мондијал у Бразил.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари