Екс-селектор Србије губи тренерску дозволу?

ДИК АДВОКАТ ЈЕ  МОРАО ДА УЧЕСТВУЈЕ У РАЗНИМ КОНФЕРЕНЦИЈАМА, СЕМИНАРИМА И РАДИОНИЦАМА

 Дик Адвокат

  • Био је селектор Србије био само четири месеца, отишао је после очајног старта у квалификацијама за Европско првенство у Француској

        Некадашњи селектор репрезентације Србије Дик Адвокат могао би да изгуби тренерску дозволу Фудбалског савеза Холандије јер није присуствовао обавезним семинарима.

        Према правилима тамошњег Савеза, садашњи тренер Фенербахчеа Дик Адвокат је у последње три године морао да сакупи 15 бодова и учествује у разним конференцијама, семинарима и радионицама, због чега би могао да остане без дозволе за рад.

        - Немам времена да се посветим тим стварима. Како је могуће да би могао да изгубим лиценцу, па не живимо у средњем веку. Немогуће је водити тим у иностранству и бавити се другим стварима у својој земљи - рекао је Адвокат, преноси турски Хуријет.

        Технички директор Удружења холандских тренер Џерард Марсман изјавио је да се нада да ће Адвокат задржати лиценцу и сакупити неопходне поене.

        - Таква су правила, у разговору смо са Савезом да се нешто промени, али је континуирана обука веома важна. Неопходно је доживотно учење, желимо да наши тренери буду и даље добри - рекао је Марсман.

        Адвокат је селектор Србије био само четири месеца, отишао је после очајног старта у квалификацијама за Европско првенство у Француској, потом је водио Сандерленд, пре него што је преузео Фенербахче прошлог лета.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари