Душан Тадић: Враћа се култ репрезентације

ПРВА ПОБЕДА ЗА СРБИЈУ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА СП У РУСИЈИ,

У ДРУГОМ КОЛУ САВЛАДАНА МОЛДАВИЈА СА 3:0

Костић, Тадић и Бане Ивановић

  • Овом утакмицом смо доста допринели да нас навијачи подрже у што већем броју. Надам се да ће тако да се настави - рекао је најбољи фудбалер Србије у победи над Молдавијом

        Српски фудбалер Душан Тадић рекао је да је репрезентација победом над Молдавијом добила на самопоуздању и направила добру увертиру пред утакмицу са Аустријом.

        - Победа нам је дала много самопоуздања. Било је добрих и лоших момената, али све иде у најбољем реду. Направили смо добру увертиру за утакмицу са Аустријом - рекао је Тадић новинарима после утакмице у Кишињеву.

        Србија је забележила прву победу у квалификацијама за Светско првенство, пошто је у другом колу Групе Д са 3:0 савладала Молдавију.

        - Утакмица је била јако важна. Знали смо да неће бити лако. Нисмо добро почели, они су имали иницијативу, али је све било много лакше када смо дали гол. Дотукли смо их - казао је Тадић.

        Према његовим речима, притисак Молдавије у првих 15 минута је био сасвим нормалан, с обзиром на то да је противник играо на свом терену.

        - Имамо одличног селектора који ће да нам укаже на грешке.

        Тадић је два пута асистирао и постигао гол за коначних 3:0. Он је био несебичан код првог гола, када је у контранападу два на један асистирао Филипу Костићу.

        - Већ сам видео ситуацију, шта се дешава, Филип је трчао иза мене, два на један и није било потребе да идем сам на голмана - казао је он.

        Како је рекао, његов добар учинак није битан.

        - Битно је да играмо добро и побеђујемо, а не ко ће да даје голове. То није најбитније, већ да екипа побеђује и игра добро - навео је крилни фудбалер Саутемптона и додао да није замерио Костићу што му није асистирао када је погодио стативу у првом полувремену.

        Наредни противник биће Аустрија, а Тадић је рекао да је победа над Молдавијом добра увертира за ту утакмицу.

        - Овом утакмицом смо доста допринели да нас навијачи подрже у што већем броју. Враћа се култ репрезентације. Надам се да ће тако да се настави - рекао је Тадић и додао да против Аустрије „не треба чекати“ већ да мора „одмах да се притисне“ и јасно стави до знања да Србија жели три бода.

        Утакмица против Аустрије играће се у недељу од 20.45 на стадиону „Рајко Митић“ у Београду.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари