Душан Тадић: Рад много важнији од талента

БРОЈНИ МАЈСТОРСКИ ПОТЕЗИ НАТЕРАЛИ НАВИЈАЧЕ САУТЕМПТОНА, АЛИ И ОСТАЛЕ ЗАЉУБЉЕНИКЕ У ФУДБАЛ ДА ДОБРО УПАМТЕ ЊЕГОВО ИМЕ

Душан Тадић

        Српски фудбалер најзаслужнији је што је Саутемптон најпријатније изненађење Премијер лиге после осам кола. Многи су га већ прогласили за најбоље појачање у сезони.

        У интервјуу Тадић је говорио о сјајним играма „светаца“, али и о својој каријери, идолима, почецима и репрезентацији…

        Тадић је из српског фудбала 2010. године отишао без велике помпе. У Холандији је стрпљиво градио каријеру играјући за Грониген и Твенте, без лажног маркетинга који је у данашњем фудбалу и те како присутан. Он је говорио само на терену, а то је наставио да ради и од доласка у Саутемптон. Шест асистенција и гол на досадашњих осам мечева Премијер лиге, али и бројни мајсторски потези натерали су навијаче Саутемптона, али и остале заљубљенике у фудбал широм света да добро упамте његово име.

        Каријера Душана Тадића је пример за све. Није срљао, па је по две сезоне провео и у Гронингену и у Твентеу. Некада је то био стандар и утабани пут до врхунске каријере, али сада играчи у жељи за славом и новцем праве велике грешке.

        „Мислим да су, што се тога тиче, веома битни људи који те окружују. Породица, пријатељи, менаџер... Све то је јако битно. Важно је да имаш нормалне људе око себе, који ти говоре своје искрено мишљење. Мислим да не треба срљати, треба гледати где ћеш се најбоље осећати, где ћеш имати шансу да покажеш своје квалитете и где ћеш на најбољи начин доћи до изражаја. Тако барем ја размишљам и за сада све иде како треба”.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари