Душан Тадић поново тренира после 19 дана

МОГУ ДА ДИШЕМ КРОЗ НОС, АЛИ ОТЕЖАНО, МОЖДА ЋУ МОРАТИ НА ОПЕРАЦИЈУ, КАЖЕ ТАДИЋ

Душан Тадић

  • Српски репрезентативац се после лома носа и компликација које су настале тек недавно вратио тренинзима. „Пет дана сам провео у болници док ми лекари нису зауставили крварење“, каже играч Саутемптона

        Душан Тадић храбро је издржао жесток ударац у нос на мечу квалификација за Светско првенство против селекције Велса, па је упркос лому провео на терену сат времена.

        Њему је дефанзивац Велса Нил Тејлор 12. новембра крвнички поломио нос, а он се још увек опоравља.

        Српски репрезентативац објашњава да је у протеклом периоду проживео прави пакао. Лекари су на том мечу имали много проблема да му зауставе крварење, због чега је неколико пута излазио из игре, иако је играо са тампонима, а потом је провео пет дана у болницу док проблем није решен. Он је због неколико ситнијих прелома имао жестоке главобоље готово две недеље.

        Тадић каже да није тренирао 19 дана и да би ускоро требало да се коначно врати на терен, са специјалном маском на лицу.

        „Крварење из носа је коначно заустављено. Ипак, пре тога сам пет дана провео у болници док ми лекари нису средили тај проблем. У том периоду имао сам и проблеме са главобољом, али сада се осећам боље. У четвртак сам почео са тренинзима и требало би да конкуришем за утакмицу Лиге Европе против Хапоела“, открио је за „Информер“ Тадић.

        Играч Саутемптона покушао је и раније да се врати на терен, али првобитна заштитна маска коју су му направили није му одговарала.

        „Сада ми је направљена нова посебна маска која ми не представља проблем када је носим, али ћемо видети како ће све бити када крену утакмице“, додао је Тадић.

        Жесток ударац оставио је последице.

        „Могу да дишем кроз нос, али отежано. Можда ћу морати да одем на операцију, али о томе ћу одлуку донети накнадно када видим какво ће бити стање у наредном периоду“, истакао је српски фудбалер уз констатацију да и ако буде морао хируршким захват ће највероватније обавити на крају сезоне у Премијер лиги.

        Душан Тадић рекао је да га Велшанин Тејлор није позвао да му се извини због жестоког ударца, али да он није љут на њега.

        „Тејлор ме није звао, али нисам љут на њега. Свакако бих прихватио извињење, а повреда која ме је задесила само ће ми дати више мотива да у наредном мечу против Велса одиграм добро. У фудбалу се дешавају разне повреде, то је нормално“, закључио је Тадић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари