Душан Тадић: Концентрисани на Молдавију

ФУДБАЛЕРИ СРПСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ДОБИЛИ ВРЕМЕ ЗА ПРЕДАХ УОЧИ ДВЕ ВЕОМА ВАЖНЕ УТАКМИЦЕ

        Фудбалску репрезентацију Србије чекају две веома важне утакмице у борби за пласман на Светско првенство у Русији наредног лета.

        У суботу, од 18 часова на стадиону Партизана, „Орлови“ играју против Молдавија, а затим у уторак од 20.45 у Даблину против Републике Ирске.

        Наши фудбалери тренутно деле прво место у групи са Ирцима, а до краја је остало још четири рунде.

        Селектор Славољуб Муслин окупио је играче у понедељак у Старој Пазови, а после три дана тренирања и анализирања предстојећег ривала, одлучио је да им дозволи одлазак из карантина, како би среду поподне провели са својим породицама.

        Пре него што су напустили Пазову, неки од играча поново су разговарали са новинарима...

        Међу њима је био Душан Тадић.

        „Понашамо се као тим, свако ради свој део посла и тако свако долази до изражаја. Најбитније је да победимо, не толико ко ће давати голове или их намештати. Атмосфера је супер, никад није била боља“, рекао је везиста наше репрезентације и Саутхемптона.

        Тадић је навео да утакмица против Молдавије мора максимално озбиљно да се схвати ако Србија намерава да победи.

        „Концентрисани смо на Молдавију, јер нам је превасходни циљ да њих победимо и тек онда ћемо размишљати о Ирцима. Биће тешко и против Ираца“.

        Оценио је да би било одлично ако Србија брзо постигне гол против Молдавије, али је позвао и на стрпљење.

        „Треба бити стрпљив, не нервозан. Треба да куцамо на врата и што пре пробамо да дамо гол. Ако се то не деси, онда морамо да будемо стрпљиви јер само тако можемо до победе“.

        По Тадићевим речима, репрезентативци Србије су навикли на притисак.

        „Навикли смо на притисак, професионалци смо и то је сасвим нормално. Нама и треба тако нешто, волимо то. Морамо да се максимално концентришемо. Ако дамо 100 одсто, победићемо оба противника“.

        Некадашњи играч Војводине похвалио је успехе Црвене звезде и Партизана, који су се пласирали у групну фазу Лиге Европе.

        „Добро је то због фудбала и атмосфере. Драго ми је и битно је да то понављају из године у годину“, рекао је Тадић.

        Одбрамбени фудбалер српског националног тима, Матија Настасић, рекао је да су сви максимално концентрисани само на утакмицу са Молдавијом.

        „Фаворити смо и, наравно, идемо на победу. Неће бити лако, мораћемо од почетка да будемо мотивисани и брзо дамо гол, како бисмо олакшали себи посао“, сматра штопер Шалкеа.

        Он је навео да Србија зна квалитете наредног противника, од кога очекује да се брани и чека шансу из контранапада, тако да је позвао на опрез.

        „Овакве утакмице су нам правиле велике проблеме претходних година и зато морамо да будемо концентрисани од првог минута“.

        По његовим речима, атмосфера у екипи је „феноменална, као што је била током целих квалификација“.

        Настасић је рекао да неће бити проблема ако играчи поштују оно што селектор Муслин тражи од њих.

        „Све зависи од нас, у доброј смо позицији и то треба да искористимо. Морамо да играмо као екипа, сви заједно да нападамо и сви заједно да се бранимо јер само тако можемо да успемо“.

        Пре дербија групе, наредног уторка, Ирска ће играти против Грузије, али 24-годишњи штопер сматра да српски фудбалери на тај дуел не би требало да обраћају пажњу.

        Настасић је истакао, такође, да је максимално спреман и да је све „у најбољем могућем реду“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари