Ђорђевић: Наш фудбал - превара и корупција

СРПСКИ ТРЕНЕР КОЈИ СЕ ПРОСЛАВИО РАДЕЋИ У ИНОСТРАНСТВУ

И О КОЈЕМ ЈЕ BBC СНИМИО ДОКУМЕНТАРАЦ ОШТРО КРИТИКОВАО ФСС

Зоран Ђорђевић

        Српски фудбалски тренер Зоран Ђорђевић, који је током каријере тренирао клубове у 14 земаља и водио четири репрезентације, изјавио је за Тањуг да је домаћи фудбал у кризи јер су многе легенде отишле из земље, а остали су само лакеји.

        Ђорђевић је рођен у селу Велики Јовановац код Пирота, поникао је у Радничком, а једини је српски тренер који је доживео да чувени BBC сними документарни филм о његовом раду под називом „Тренер Зоран и његови афрички Тигрови“.

        Од српских клубова водио је Раднички из Пирота, Трудбеник из Београда и Тимок из Зајечара, а чак три пута предавао је кандидатуру за селектора Србије, али упркос томе што се доказао у Индији, Кувајту, Бангладешу, Емиратима, Филипинима... никада није био ни близу функције.

         „Имао сам жељу три пута да се вратим у Србију, да помогнем нашој репрезентацији јер знам те људе, доводио сам их, знам да бих успео, међутим, критеријуми у нашем фудбалу не постоје. Лаж, превара, корупција, то је модел нашег фудбала и жалосно је да нико из ове земље не каже 'доста'. Имао сам, чак, проблем и да добијем потврду да сам предао кандидатуру“, изјавио је Ђорђевић Тањугу.

        По његовим речима, велико је понижење што су донедавно страни тренери водили А селекцију Србије.

         „Некад су наши тренери ударали темеље у холандском, шпанском, немачком, италијанском фудбалу, а доживели смо да доводе тренере странце у земљи у којој је стандард људи катастрофа. Сада је дошло до тога да ставе Ћурчића, једног младог тренера који нема искуство за тај посао, ја га ценим, али требало је да га поставе пре почетка квалификационог циклуса. Мада, паметније би било да је остао Друловић“.

        Ђорђевић каже да су из домаћег фудбала својевремено, због погрешне политике, склоњене највеће легенде.

         „Склонили су Љубишу Броћића, који је основао катедру за фудбал на ДИФ-у у Београду и тренерску школу. Био је тренер репрезентације Југославије на Светском првенству у Бразилу, а демонстративно је напустио земљу због људи сличних онима који и данас воде фудбал у Србији. Отишли су и многи такви као он, а остали су они које бих ја назвао лакејима“, закључио је Ђорђевић, који последњих година живи у Дубаију.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари