Дерби у Торину - Јувентус дочекује Рому

ЗАНИМЉИВ ЋЕ БИТИ И ДУЕЛ ИЗМЕЂУ ЛАЦИЈА И ИНТЕРА, ДОК НАПОЛИ ДОЧЕКУЈЕ САМПДОРИЈУ КОЈА ЈЕ НЕПОРАЖЕНА ОД ДОЛАСКА МИХАЈЛОВИЋА 

 

         Осамнаесто коло италијанске лиге обележиће сутрашњи дерби између Јувентуса и Роме. „Стара дама” заузима прво место на табели са пет бодова више од „вучице”. Рома је одлично почела сезону са десет узастопних победа, а онда је у следећих седам кола забележила пет ремија и само два тријумфа. Са друге стране Јувентус има скор од петнаест победа, једног ремија и једног пораза.

         - Ове сезоне смо већ победили неке од најбољих екипа. Зато нас не занима реми ни у Торину, хоћемо само победу. Гледајући индивидуално, мислим да смо бољи од Јувентуса, али они су тимски јачи од нас. Разлика је у томе што они дуже играју заједно и већ су освојили неколико трофеја - изјавио је капитен Роме Франческо Тоти.

         Пре паузе због божићних и новогодишњих празника Јувентус је победио Аталанту са 4:1, док је Рома савладала Катанију са 4:0. У последњем сусрету ова два тима Римљани су у фебруару победили са 1:0.

         - Пауза нам је добро дошла да напунимо батерије. Очекује нас тежак и неизвестан меч, али се надам победи. С три нова бода много би тога решили и одмакли би Римљанима на чак осам корака. Били би много ближе титули - рекао је тренер Јувентуса Антонио Конте.

         Занимљив ће бити и дуел између Лација и Интера, док Наполи дочекује Сампдорију која је непоражена од доласка Синише Михајловића на место тренера. Милан који не блиста ове сезоне, а играће на „Сан Сиру” против Аталанте.

         У Шпанији је на програму баскијски дерби између Сосиједада и Билбаоа, а оба тима бележе добре резултате и боре се за место које води у Лигу шампиона. Градски дерби ће одиграти Валенсија и Леванте.

         Што се тиче водећег тандема Барселона дочекује Елче док Атлетико као гост игра против Малаге. Трећепласирани Реал не би требао да има већих проблема против Селте.

         Енглески тимови су играли првенствене мечеве за време божићних и новогодишњих празника, а овог викенда је пауза у Премијер лиги због трећег кола FА купа. Најзанимљивији ће бити сусрет између градских ривала Арсенала и Тотенхема.

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари