Дерби кола: Црвена звезда дочекује Војводину

НЕКОЛИКО САТИ ПРЕ НЕГО ШТО ЋЕ СЕ НАВРШИТИ ТАЧНО 22 ГОДИНЕ

ОД КАКО ЈЕ КЛУБ СА МАРАКАНЕ ПОСТАО ШАМПИОН СВЕТА

         Ношени навијачким покличом: „Нека вам увек буде на памети ко је носио тај дрес свети”, фудбалери Црвене звезде улазе у данашњу мисију одбране части и враћања осмеха само неколико сати пре него што ће се навршити тачно 22 године од како је клуб са Маракане постао шампион света.

         Да звездашима не преседне сећање на тријумф у Токију потребно је победити Војводину и доказати да пораз у куп такмичењу од истог ривала (1:3) није одраз тренутног квалитета и психолошке стабилности екипа.

         Дрма нервоза београдске црвено-беле, колико год не желели да признају евидентан је и страх од евентуалног новог неуспеха, али је очит и инат да се реванширају Војводини и не упадну у мрачни тунел у шампионској трци.

         Велика жеља осећа се и у речима шефа стручног штаба Славише Стојановића, иако је његов растанак са клубом евидентан. Војводина је у серији од пет победа над Црвеном звездом, чак три је остварила на Маракани…

         - После дебакла од среде, желимо да завршимо први део првенства победом и поправимо утисак. Све иза нас је било страховито незгодно и тешко, али то је саставни део фудбала. Надам се да ће бити како желимо - истакао је Славиша Стојановић.

         Звезда је разбијена у четвртфиналу Купа Србије од Новосађана, контранапади госта на Маракани били су убитачни и нема дилеме да ће на исту карту Марко Николић играти и вечерас на Маракани.

         - Три ствари на које сам указивао уочи куп утакмице, нису испоштоване. Ако желимо успех морамо да спроведемо тактичке детаље, онда ће бити много лакше. У супротном нас сигурно чекају проблеми - рекао је Стојановић, мислећи дефинитивно на контранападе и офанзивне прекиде ривала.

         На неизбежно питање може ли Војводина данас, на истом месту и против истог ривала, да понови оно што је урадила прошле среде, шеф стручног штаба Марко Николић узраћа унапред спремним одговором:

         - Основно је да данас морамо да одиграмо боље него у четврфиналу купа. То значи да треба да поновимо све што је пре три дана било више него добро у нашој игри, али и да понешто подигнемо на виши ниво. Иако је задатак сложен, тежи него у првом одмеравању снага, није немогуће да још једанпут надиграмо Црвену звезду на њеном терену.

         На чему би ваш тим требало да базира победнички план?

         - Да опет, као у среду, будемо снажан колектив, пожртвован, растрчан и дисциплинован. Тражићу да будемо мотивисани, сложни и спремни за истрајно „ратовање” на сваком делу терена и за сваку лопту.

         ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ВОЈВОДИНА (субота 17,00 ТВ Прва)

         ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Петковић, Крнета, Лазић, Мијаиловић, Гогић, Савићевић, Милијаш, Печник, Дауда, Мрђа.

         ВОЈВОДИНА: Жакула, Вулићевић, Трајковић, Вуковић, Настић, Радоја, Аливодић, Полетановић, Врањеш, Калуђеровић, Шкулетић.

СУПЕР ЛИГА - 15. КОЛО:

Субота:
         Напредак - Јавор 13,00
         Вождовац - Слобода Поинт 13,00
         Доњи Срем - ОФК Београд 13,00
         Спартак - Рад 13,00
         Нови Пазар - Раднички (Н) 13,00
         Чукарички - Партизан 15,00
         Црвена звезда - Војводина 17,00
Недеља:
         Јагодина - Раднички 1923 16,00
 
         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари